0

Capelan militar canadian despre provocările contemporane pentru tinerii creștini

Cpt. Jean Max Destine, capelan militar canadian din cadrul bazei militare NATO de la Mihail Kogălniceanu, invitat la conferința pentru tineri a Bisericii Baptiste „Golgota” din Constanța.

Căpitanul Jean Max Destine, capelanul trupelor canadiene de la baza NATO Mihail Kogălniceanu, Constanța

Acesta le-a adresat tinerilor care au participat la conferința organizată de Biserica Creștină Baptistă Golgota din Constanța, pe 28 decembrie 2019, chemarea către o viață dedicată Domnul Isus Hristos, care îi va ajuta să fie atât cetățeni destoinici ai țării, cât și oameni de încredere ai Împărăției lui Dumnezeu. Prezentându-le tendințele seculariste postmoderne, desacralizante, ateiste, materialiste, egocentrice, dar și păgânismul societății contemporane, fanatismele ideologizate, anticreștine, capelanul le-a recomandat participanților evitarea extremelor: a fi lumesc, prea legat de cele ale lumii, și a fi nepăsător față de oamenii din preajmă, prin întoarcerea la mesajul cristic: „Omul nu va trăi doar cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4.4).

Concluzionând că tinerii reprezintă viitorul, chiar viitorul Bisericii, el i-a îndemnat să fie serioși, maturi duhovnicește, adevărate modele de urmat în biserică și societate, citând îndemnul lui Pavel adresat lui Timotei: „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie”. (1 Tim. 4.12)

La conferință au participat tineri din biserica organizatoare, din bisericile-misiune ale acesteia din Ovidiu și Tuzla, dar și militari și cadre militare din baza NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Lt. col. Forest Rock, comandantul trupelor canadiene de la baza NATO Mihail Kogălniceanu, Constanța

Participanților li s-a adresat și comandantul corpului militarilor canadieni, lt. col. Forest Rock, îndemnându-i să urmărească cu seriozitate calea dezvoltării intelectuale și a pregătirii profesionale, după cum ne relatează pastorul bisericii constănțene, Sergiu Brădean.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.