0

Donald Trump: „Fiecare copil este un dar prețios și sacru de la Dumnezeu”

Washington, D.C. (SUA). Donald Trump, președintele SUA, a participat la a 47-a ediție a Marșului pentru Viață

Vineri, 24 ianuarie 2020, vorbind zecilor de mii de participanți la a 47-a ediție a Marșului Pro-Life (Marșul pentru Viață), Trump a declarat: „Sunt profund onorat să fiu primul președinte din istoria Americii care participă la Marșul pentru Viață. […] Suntem aici dintr-un motiv foarte simplu: să susținem dreptul fiecărui copil născut și nenăscut de a-și atinge potențialul dat de Dumnezeu”.

Aflat în toiul procedurii de destituire inițiate de adversarii politici, Donald Trump a venit la mitingul de dinaintea marșului cu un amplu istoric de măsuri pro-life luate în primii trei ani de președinție. Administrația Trump a inițiat și a susținut numeroase politici menite să protejeze copiii nenăscuți, să reducă fondurile pentru clinicile care practică avorturile și să protejeze dreptul de conștiință al personalului medical pro-life. 

Aflat pe platforma amenajată pentru oratori pe imensa peluză de la National Mall, din spatele unor panori protectoare, Trump a mai spus audienței: „Înțelegem aici astăzi cu toții un adevăr etern: fiecare copil este un dar prețios și sacru de la Dumnezeu. Împreună, trebuie să protejăm, să prețuim și să apărăm demnitatea și sanctitatea fiecărei vieți omenești. Când vedem imaginea copilului în abdomenul matern, vedem măreția creației lui Dumnezeu”. „Fiecare persoană merită protejată […] viața umană, ființa umană născută sau nenăscută este făcută după imaginea sfântă a Dumnezeului Atotputernic”, a spus Trump, adăugând: „Împreună, suntem o voce pentru cei fără glas.”

După ce le-a reamintit participanților faptul că „pruncii nenăscuți nu au avut niciodată un apărător mai puternic în Casa Albă” și-a prezentat panoplia acțiunilor pro-viață întreprinse de administrația pe care o conduce.

Și alți președinți republicani au salutat în trecut, la radio sau televizați  mitingul „March for Life”, însă apariția fizică a lui Trump constituie o premieră. Anul trecut, el s-a adresat participanții printr-un videoclip. În 2017, doar vicepreședintele Mike Pence a participat în persoană și a luat cuvântul la marșul dedicat vieții.

Marșul pentru viață are loc în fiecare an, din 1974 încoace, de la un an după legalizarea avortului de către Curtea Supremă a SUA, prin decizia Roe v. Wade (22 ianuarie 1973). Anul acesta tema marșului este: Viața emancipează: Pro-Life înseamnă Pro-Femeie. De la National Mall, coloana de participanți coboară pe Constitution Avenue NW, apoi pe First Street NE până la sediul Curții Supreme a SUA.

Președintele Comisiei de etică și religie (ERLC) a Convenției Baptiste de Sud din SUA, Russell Moore, a salutat participarea lui Donald Trump: „Cred că este extraordinar că președintele Trump vine la Marșul pentru Viață. Cred că ar fi grozav ca orice președinte al Statelor Unite să ia parte la Marșul pentru Viață și să salute partipanții. Asta nu înseamnă că întreaga Mișcare Prolife depinde de sau cade în responsabilitatea acestuia sau a oricărei alte personalități prezente, orice am crede despre acestea.”

Moore a rostit această declarație cu ocazia participării la întâlnirea anuală a ERLC Evangelicals for Life, organizată în preziua marșului (23 ianuarie), la Muzeul Bibliei și, alături de alți membri ai ERLC, a luat parte la marșul din ziua următoare, din Capitală.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.