2

Mesajul de felicitare adresat de Președintele UBR pastorului Petru Popovici cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani

Stimate frate Petru Popovici,

Nu vom spune multe, deoarece ştim că nu vă place. Totuşi, având în vedere că de patru generaţii comunitatea credincioşilor baptişti români se bucură de binecuvântări divine prin slujirea dumneavoastră, folosim ocazia aceasta să vă spunem un sincer, călduros şi frăţesc mulţumim frumos.

La fel ca dumneavoastră, suntem convinşi că meritul şi gloria sunt ale Domnului. Îi mulţumim din inimă că v-a ajutat zilnic în slujirea grea, lungă şi frumoasă, dar vă mulţumim frumos şi dumneavoastră că v-aţi lăsat folosit de El.

Gândurile de mulţumire prezentate în mesajele ce urmează, reprezintă o fărâmă din glasul miilor, a zecilor de mii de fraţi şi de surori care au fost binecuvântaţi de Domnul prin slujirea dumneavoastră. Acum, la vârsta acesta frumoasă pe care foarte puţini au avut harul să o împlinească, primiţi-le cu iubirea cu care vă sunt dăruite şi folosiţi-le pentru binecuvântarea Celui veşnic viu.

Nu ştim agenda Domnului pentru viitor, dar ne rugăm ca fiecare zi pe care o veţi primi să fie folosită de Domnul în împlinirea planului Său cu dumneavoastră. 

Aţi fost, sunteţi şi veţi rămâne un model pentru mulţi. Domnul să fie slăvit pentru harul divin care v-a fost oferit.

Cu preţuire,

Păstor Viorel Iuga
Preşedinte UBR

Revista Crestinul Azi

2 Comments

  1. Fr. Pitt Popovici este un simbol a baptistilor romani si a fost o mare incurajare pentru noi in vremuri de pustietate spirituala prin brosurile pe care le-a scris. Totodata nu voi uita intalnirea avuta cu Dumnealui in locuinta sa din Atlanta unde si-a exprimat pozitia si si-a aratat ingrijorarea fata de Lucrarea Domnului din Romania cu ocazia votarii primului statut nou de dupa Revolutie.

    Prin toate a aratat ca este una cu Lucrarea din Romania, si prin pozitia Dumnealui a dovedit ca a fost si ramane un stalp de nadejde, un punct de referinta sanatos de care s-a tinut cont si trebuie sa se tina in continuare, in marturia baptista intre romanii de pretutindeni.

    In vremi de furtuni si cutremure filosofice si de lumificare a Bisericii Domnului marturia Dumnealui ramane o provocare pentru noi si generatiile care urmeaza pentru a duce lupta cea buna a credintei, a „tine sus Cuvantul Vietii” si a-l dovedi prin trairea noastra.

    Multumim Domnului pentru slujirea si marturia fr. Pitt si ne rugam pentru sanatate, luciditate si de aici inainte ca sa fie o voce clara pentru toti care vor vesnicia cu Domnul Isus. Slavit sa fit Dumnezeu ca a ridicat si folosit astfel de oameni pentru ca sa fie un sunet clar de trambita pentru slava Domnului si calauzirea poporului Sau in vremuri grele si nu numai.

    Astfel de „patriarhi” adevarati sunt pe cale de disparitie si sunt inlocuiti de vedetismul lumii care a fost acceptat intre noi. Acesta este motivul pentru care cuvintele de mai sus sunt o provocare pentru viitor de a ramane umili pe Calea ingusta dar si in slujirea Celui ce ne cere: „Invatati de la Mine caci Eu sunt Bland si Smerit cu inima.” Ma bucur sa pot vedea exemplul Mntuitorului si in fr. Pitt Popovici. La implinirea venerabilei varste de 100 de ani, Domnul sa-l pastreze pe fr. Pitt in harul Sau, cu putere si sanatate in credinta si in trup pana la capat.

    (Ilie Cornel Tinco – pastor in bisericile baptiste din Bocsa, Caras-Severin).

  2. Dumnezeu sa fie glorificat pentru aceasta frumoasa varsta a fr. Pit Popovici. El sa-L binecuvanteze in continuare. A fost intr-adevar o binecuvantare pentru biserica Domnului nostru Isus Cristos si marturia vietii si lucrarii dumnealui o mireasma deosebit de placuta pentru sfintii de pretutindeni. Domnul sa ne ajute pe fiecare sa avem o astfel de marturie a vietii si slujirii sfinte, pana la sfarsit! – Marian Ghita (Constanta)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.