0

Ce face Uniunea pentru mine?

Am auzit pe unii colegi întrebând: „Ce face Uniunea pentru mine?” Ca să nu vorbesc în dreptul altora, am încercat să răspund în dreptul meu. În mod surprinzător, am constatat că Uniunea a făcut multe pentru mine. În cazul meu, rolul ei începe cu bunica mamei. La un moment dat în viaţă, bunica a auzit Evanghelia şi a ajuns salvată de Domnul Isus folosind biserica baptistă. A urmat apoi bunicul din partea mamei, tata, bunicul din partea tatălui şi bunica. Istoria continuă şi cu ajutorul bisericii baptiste se căsătoresc părinţii. Apoi, ei sunt ajutaţi de biserică în închinare, slujire, binecuvântarea copiilor, salvarea lor etc. Da, Dumnezeu mi-a descoperit adevărul în biserica baptistă, prin literatură baptistă şi prin oameni serioşi din biserică. Tot în biserica baptistă El mi-a dat harul chemării, al pregătirii şi al slujirii. Dumnezeu a folosit biserica baptistă pentru mântuirea fraţilor mei, pentru căsătoria noastră, binecuvântarea copiilor, salvarea, slujirea şi căsătoria lor. Poate că ar merita să îţi iei puţin timp şi să te gândeşti dacă nu cumva:

1.      Uniunea a făcut ceva pentru toţi ai tăi.

Probabil că ea, prin biserica locală şi prin alte mijloace, a făcut multe pentru bunicii tăi, părinţii tăi, socrii tăi, soţia ta, părinţii prietenilor tăi, prietenii tăi şi pentru tine. Faptul că ai crescut într-o familie credincioasă şi cu părinţi credincioşi poate că are de-a face şi cu faptul că Uniunea Baptistă a luptat mult ca baptiştii să fie ce sunt. Probabil Uniunea, în mod indirect, a ajutat ca părinţii să te dorească, să te ţină în viaţă, să te crească bine, să te trimită la teologie, să te ţină acolo, să te ordineze şi să îţi dea o biserică. Faptul că ţi-ai putut găsi o soţie credincioasă, prieteni credincioşi, colegi credincioşi poate are de-a face şi cu bisericile din UBR.

2.      Uniunea a făcut ceva pentru biserica în care ai crescut

Dacă aceasta a avut învăţătură biblică, relaţii frăţeşti bune şi s-a ocupat de familii, de tineri şi de copii, oare nu se datorează şi slujitorului care a fost pregătit de UBR? Oare nu şi pentru faptul că a fost în asociaţie cu biserici sănătoase din UBR? 

3.      Uniunea a făcut ceva pentru şcolile teologice

Ea a făcut multe pentru şcoala sau şcolile teologice pe care posibil le-au absolvit bunicul, tatăl, socrul sau pe care ai absolvit-o chiar tu. Te-ai gândit cum era dacă Uniunea nu ar fi contribuit la înfiinţarea şi menţinerea şcolii, a profesorilor etc.?

4.     Uniunea a făcut ceva şi pentru biserica pe care ai primit-o. 

Dacă eşti slujitor, încearcă să te gândeşti ce s-ar fi întâmplat dacă nu era Uniunea şi dacă nu îi dădea bisericii la timpul potrivit un păstor şi altele. Oare cum era biserica pe care ai primit-o dacă nu se întâmplau acestea? Şi dacă nu ţi-ar fi pus la dispoziție UBR o biserică, cine ţi-o dădea? Unde ai fi slujit?

Ştii, uneori mă gândesc că cei ce întreabă ce face UBR pentru ei sunt ca şi cei ce ar întreba: ce fac socrii pentru mine? Înainte de a întreba ce fac astăzi, respectivii ar fi bine să ştie ce au făcut socrii în cei 20-30 de ani ca să le poată da de soţie o fată bună…

Fratele meu, Uniunea este dispusă şi decisă să facă ceva pentru tine şi în continuare. Ea va avea grijă să creeze un climat legal, de pace, să promoveze relaţii bune şi să spună bisericii să se poarte frumos cu tine. Dacă aşa cum se prevede, vor veni vremuri mai grele, Uniunea va face tot ce o va ajuta Domnul să te reprezinte bine în faţa autorităţilor şi să se asigure că îţi sunt respectate drepturile.  

În eventualitatea că vrei să fii recunoscător, eşti dispus să faci şi tu ceva frumos pentru Uniune? Dacă da, continuă să trăieşti ca un creştin şi un slujitor duhovnicesc autentic. Fii şi fă ce te învaţă Biblia pentru familia ta, pentru biserica ta şi pentru comunitatea din care faci parte! Atunci „Uniunea” se va bucura şi îşi va continua slujirea mai bine. 

Viorel Iuga

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.