0

Chemarea Siberiei + galerie foto

Reiau aici două postări recente din grupul Chemarea Siberiei de pe Facebook. 
Cu rugămintea să ne purtați în rugăciune, mai ales în contextul în care în Rusia activitățile misionare au fost incluse într-o lege împotriva terorismului anul trecut în iulie.
 
16.08 2017
„Rugați-vă neîncetat!” (1 Tesaloniceni 5:17)
 
Săptămâna aceasta tinerii din biserică (printre ei și Naomi ca lider) organizează pentru copiii din cartierul Vostochnîi o Școală de vacanță. 
Începută marți seara cu o întâlnire care a culminat cu un FireShow (pregătit tot de tineri noștri), ea se va încheia sâmbătă. 
Jocuri, sport, cântece, scenete, Cuvânt. 
Când ieri a-nceput să plouă am întins repede o prelată peste locul de joacă, folosind și mașinile ca „suporți”, și am continuat întâlnirea sub ea.
Avem și reclamații (”sectanții ne ademenesc copiii!”) – azi ne-a vizitat poliția și FSB-ul (fost KGB). Deocamdată fără consecințe – suntem acoperiți cu ceva hârtii!
Rugați-vă pentru copii și părinți, pentru trecere înaintea oamenilor și autorităților, pentru vreme bună (se anunță ploi)!

 
 
17.08.2017

A 4-a zi a Școlii de vacanță, scriu chiar de aici. Copii s-au jucat în jur, acum ascultă Cuvântul!

A fost din nou FSB-ul.
Plus două doamne care s-au prezentat ca fiind de la Protecția Copilului, dar de fapt erau de la poliție – doar către sfârșit una dintre ele și-a dat jos haina care-i acoperea epoleții de căpitan!
Să vadă ce se întâmplă + să audă părerile părinților (în fotografii cu caietele de notițe în mână).
La început foarte pornite – „iehovisto-baptiștii ăștia…” (martorii lui Iehova au fost interziși în Rusia acum câteva luni). „Nu vă deranjează că se cântă despre Iisus?”. 
S-au mai domolit un pic după ce mai mulți părinți au venit cu replica „când începe cineva să facă ceva bine pentru copiii noștri, repede săriți să-i opriți!”. „Mai bine ați repara drumurile astea care-s nereparate de 40 de ani. Trăim lângă școală și copiii n-au nici trotuare pe care să meargă, merg pe șosea cu mașinile”!
„Noi doar răspundem la reclamații!”, a fost răspunsul lor. Deși făcuseră mult mai mult, întrebările și atitudinea față de ce se întâmplă (în discuțiile lor cu părinții/copiii) fiind din start negativă/manipulatoare.
Sunt și părinți/oameni împotrivă. Două postări de pe Anonim03 (una din cele mai mari grupe locale din rețeaua socială VKontakte, cu peste 200.000 membri) au strâns către 700 likuri. Tonul postărilor e cam așa: „iehoviștii interziși spală creierii copiilor. Numai să nu se atingă de ei!” Iar replica noastră a fost cenzurată/nepublicată!

„Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău, ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi. Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. Nu stingeţi Duhul.” (1 Tesaloniceni 5:15-19)

P.S. Mâine, ultima zi, se anunță ploi puternice, iar cortul nostru improvizat nu rezistă la așa ceva. Ce bune-ar fi vreo 4 ore (8,30-12,30) fără ploaie!

În harul Lui,

Marius Giura

P.S.

Pentru informații mai dese despre slujirea noastră în Buryatia (Siberia), vă rugăm să trimiteți o cerere de înscriere în grupul „Chemarea Siberiei” de pe Facebook:

https://www.facebook.com/groups/1844410019174369/

GALERIE FOTO

1

Image 1 of 37

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.