0

Mesajul de Paște al Alianței Mondiale Baptiste

De Paștecei care-L urmează pe Cristos se confruntă cu un adânc misterun mister în fața căruia suntem cu toții uimițiContemplăacest mister care ne hrănește credința și care ne umple inima de uimiredragoste și laudăMărturisim  este peste puterile noastre de a explica ceea ce simțim în mod raționalÎi suntem martori cu încredere și bucurieîl rbătorim ca pe o amintire sacră și îl îmbrățișăm ca pe o speranță glorioasă.

 Cel care a murit pe crucea de la Calvar este cea de-a doua persoană din Sfânta Treime. Este Dumnezeu care s-a dăruit pe Sine pentru noi. Este cel Veșnic, al cărui cap este plecat în suferință și dragosteCel care moare la Calvar este înșuși Dumnezeu!

Dumnezeul căruia Îi slujim, este cel veșniccel care a fost de la bun începutcel care este dincolo de timp și care va exista în veac. Este Dumnezeul pe care moartea nu-L poate ține captivDumnezeul carefost crucificat și apoi îngropat, nu a fost doar Creatorul și datătorul de viațăci și este viața însăși. 

Cel care Își spune “caleaadevărul și viața”  un suflu nou vieții noastre vechi și ne oferă experiența nașterii din nouDomnul care este viațăaduce viață în locul morții și un suflu nou pentru un suflet obosit de încercările vieții.

Dumnezeul pe care Îl sărbătorim la Paște este Cel careprin Isus Cristos, a părăsit locul rezervat morții, a învins moartea și a trecut de la moarte la viață. De aceea, cu toții strigăm victorioși: “Moarteunde îți este Victoria? Moarteunde îți este forța de a înțepa? Dar să Îi fie aduse mulțumiri lui Dumnezeucare ne oferă Victoria  prin stăpânul nostru,  care se numește Isus Cristos. “ (1 Corinteni 15:55-57 BVA 2015)

 Când declarăm: „Cristos a înviat! Adevărat, a înviat!” Spunem povestea Dumnezeului triunic, care ne deschide calea spre o viață trăită în abundență, pe care moartea n-o poate învinge. Acesta este viitorul, care se manifestă în existența noastră de zi cu zi.

Dumnezeul triunic al minunilor Își dă viața ca noi să primim viața iar din viața cea nouă, constuiește  o fortăreață de speranță, în care oamenii să găsească încrederea pe care lumea nu o poate da. 

Când sărbătorim Paștele, ne exprimăm încredințarea că Isus Cristos cel înviat trăiește în noi. Viața noastră nu este una obișnuită ci este una trăită într-o bucurie continuă. La Paște, sărbătorim darul vieții veșnice care este posibil prin moartea și Învierea Fiului lui Dumnezeu! Aleluia!

Neville Callam

Secretar general

Alianța Mondială Baptistă  

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.