0

Profesorul Paul Fiddes a ținut o serie de prelegeri în România

paul-fiddesTeologul și profesorul Paul Fiddes a susținut o serie de conferințe teologice în baza colaborării cu Facultatea de Teologie Baptistă – Universitatea din București și cu Institutul Teologic Baptist din București. Paul Fiddes este profesor de teologie sistematică la Universitatea din Oxford și directorul centrului de cercetări al colegiului Regent’s Park College. Colegiul din care face parte profesorul Fiddes a contribuit la pregătirea mai multor cadre profesorale din Facultatea de Teologie Baptistă din București si din Institutul Teologic Baptist din Bucuresti. Profesorul Fiddes a primit și un Doctorat Honoris Causa din partea Universității din București. 

 

În ultimii patru ani, Facultatea de Teologie Baptistă a organizat o serie de conferințe într-un domeniu inter disciplinar.  Profesorul Fiddes, interesat de temele puse în discuție, și-a arătat disponibilitatea de a participa la toate aceste conferințe. Domeniul de studiu este Ecleziologie si etnografie. 

 
Anul acesta, conferința a avut loc între 5-6 decembrie și a fost găzduită de Centrul de Cercetare – Credință și Cultură al Facultății de Teologie Baptistă. Marți dimineața a avut loc o prelegere despre Rău și suferința umană, iar seara a avut loc un eveniment ocazionat de începerea “Anului Reformei”. Acesta din urmă a fost găzduit de Aula Magna a Facultății de Drept – Universitatea din București.
 

 

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.