Discursul pastorului Petrică Vidu la adunarea publică de la Oradea organizată de Coaliția pentru familie

petrica-viduDe ce am venit la această adunare publică? De ce am insistat, am invitat mulţi oameni indiferent de confesiune religioasă, indiferent de etnie să vină în locul acesta? Vreau să vă spun de ce: de frica! Mă tem de viitor, mă tem de viitorul familiei. Mă tem de viitorul copiilor şi al nepoţilor noştri. Atunci când a fost elaborată Constituţia României, nimeni nu înţelegea altceva prin termenul de soţi, decât soţ şi soţie.

Când spunea cineva: „vine în vizită la noi, familia Ionescu”, înţelegea că e o familie formată dintre un soţ şi o soţie. Mă tem că în curând se va înţelege altceva prin termenul de soţi cu toate că orice lege trebuie înţeleasă în litera şi spiritul legii. Spiritul art. 48 din Constituţie înseamnă: familia-i formată din soţ şi soţie. Este foarte curios, că instanţa care este Curtea Constituţională a amânat atât de mult în ceea ce priveşte pronunţarea în cererea de recunoaştere a acelei familii formată din doi bărbaţi….este atât de clar. De ce mă tem  că ce s-a întâmplat în Canada, în Statele Unite, în mai bine de jumătate din statele Uniunii Europene să nu se întâmple şi în România. Mă tem că legalizarea căsătoriei între homosexuali este doar începutul. La Curtea Supremă a Statelor Unite este pe rol acum legalizarea poligamiei. Sunt ţări în care se cere legalizarea incestului, legalizarea relaţiilor cu animale chiar şi necrofilia. Mă tem de viitor.

Am venit în locul acesta de frică. Mă tem de pedeapsa lui Dumnezeu! Am venit să trag un semnal de alarmă. Uitaţi-vă în istorie, uitaţi-vă la Sodoma şi Gomora, care au fost nimicite cu foc şi cu pucioasă, din cauza păcatului homosexualităţii, care a intrat în conştiinţa oamenilor sub numele de sodomie şi n-au cerut legalizarea căsătoriilor homosexuale! Gândiţi-vă la popoarele canaanite care au fost pedepsite de Dumnezeu şi condamnate la exterminare, în principal din cauza păcatului sodomiei şi a păcatului bestialităţii… În epistola lui Pavel către Romani în capitolul 1 se spune: „din pricina aceasta Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii. Tot astfel şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească, lucruri scârboase. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate ca să facă lucruri neîngăduite.” Dumnezeu numeşte relaţiile acestea păcătoase, patimi scârboase, care sunt împotriva firii, lucruri neîngăduite, iar oamenii care le practică sunt numiţi oameni cu minte blestemată. Nu eu îi numesc aşa, ci Dumnezeu! Dacă noi îngăduim să se întâmple în ţara noastră aşa ceva, mai mult, dacă vom legaliza asemenea practici va veni peste România pedeapsa lui Dumnezeu.

De ce am venit în locul acesta? De frică. Mă tem ca nu cumva să mă trezesc că sunt de partea celor care sunt împotriva lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos. Ce aşteaptă Dumnezeu de la creştini, în vremea aceasta? Aşteaptă două lucruri: aşteaptă rugăciune şi aşteaptă acţiune. În 27 octombrie este o zi de post şi de rugăciune, dar astăzi Dumnezeu ne vrea în locul acesta. Chiar dacă în iarnă au fost -11 grade şi astăzi a fost ploaie, au fost astăzi, în timpul acesta sunt + 11 grade şi Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru marea mulţime de oameni adunată în locul acesta. În Evanghelia după Matei versetul 30 din capitolul 12, Domnul Isus spune: „Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea.” Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat ne dorea în locul acesta în această zi. Ne-am adunat aici să apărăm familia, aşa cum a rânduit-o Dumnezeu. Ştim, s-a spus în locul acesta, că bătălia este, în primul rând, una spirituală, de aceea ne rugăm ca Dumnezeu să dea biruinţă. Dumnezeu să-şi apere familia, Dumnezeu să păzească România, Dumnezeu să aducă pocăinţă în poporul român, întoarcere din toată inima la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu să poată binecuvânta această ţară. Numele Lui să fie slăvit în veci de veci. Amin.  


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.