0

Mesajul Alianței Evanghelice din România cu ocazia începerii anului școlar 2016-2017

Dragi elevi, părinți și profesori,

Prin bunăvoința lui Dumnezeu, sunteți la începutul unui nou an școlar.

Îmi place să cred că fiecare aveți planuri mari și frumoase. Chiar dacă știți bine ceea ce voi spune, vreau să vă reamintesc cât de important este rolul fiecăruia în procesul de învățământ. Oricât ar suna de straniu, elevii trebuie să fie prezenți zilnic la școală, să fie receptivi la fiecare materie și lecție și să învețe cât mai bine materialul predat. Părinții, indiferent cât de aglomerați ar fi, nu pot lăsa totul în seama elevilor și al profesorilor. Ei trebuie să se roage pentru copii, să îi supravegheze, să îi încurajeze și dacă este necesar să îi corecteze și îndrume pe calea cea bună. Da, și în acest an școlar, profesorii, indiferent de vârstă și materie, vor trebui să fie dascăli. Ei au chemarea nobilă și responsabilitatea să prezinte un model frumos și să predea cu competență, materia încredințată.

În consecință, pentru că Dumnezeu a decis să lucrați împreună, vă rog pe toți să depuneți eforturile necesare ca anul acesta să obțineți rezultate mai frumoase și mai multe ca în anul precedent. Educația școlară, asemenea celei spirituale, trebuie să meargă ascendent. Știți bine că apreciez tot ce ați făcut și faceți pentru educația creștină din România. Mă rog Domnului ca prin înțelepciunea care vine de sus să faceți în așa fel ca acest an școlar să vă aducă mai multe bucurii și împliniri, iar Domnul să primească slavă din tot ceea ce faceți.

Bucuria mea este să vă reasigur că Dumnezeu este de partea tuturor părinților, profesorilor și elevilor ce își privesc și împlinesc rolul cu seriozitate. Încredeți-vă în bunul Dumnezeu, faceți-vă partea în proces și Dumnezeu vă va asigura sănătatea, înțelepciunea, puterea și inspirația necesară în parcurgerea unui an mai bun și mai rodnic.

 

Cu prețuire,
Păstor dr.Viorel Iuga

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.