Conferinta TOBMarți, 22 martie 2016 a avut loc dezbaterea: „Pluralism religios contemporan. Biserica Baptistă din România. Bisericile creştine şi responsabilitatea socială”. Întâlnirea a fost organizată de Centrul de studii și Documentare „Societate, Drept, Religie” și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. Moderatorul întâlnirii a fost lect. univ. dr. Laurențiu Tănase, fondatorul centrului Au fost invitați prof. univ. dr. Otniel Bunaciu, decanul Facultăţii de Teologie Baptistă din cadrul Universităţii din Bucureşti, pr. lect. univ. dr. Aurel Mihai, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și conf. univ. dr. George – Mircea Botescu de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Întrunirea s-a încadrat în dezbaterile universitare curente și a exprimat nevoia unei reflecții asu
pra multiplelor provocări ale societăţii contemporane cu privire la locul şi rolul religiei, precum: problematica globalizării, pluralismul religios, noile mişcări religioase precum și problema creșterii influenței secularismului și a indiferenţei religioase. Toate aceste provocări, a precizat prof. univ. dr. Otniel Bunaciu sunt unele comune Bisericilor creştine, fapt ce conduce la „oportunitatea de a avea o mărturie comună, mai ales în sprijinirea nevoilor şi în rezolvarea problemelor, cum ar fi migraţia şi combaterea secularismului care invadează lumea în care trăim”.

„Evenimentele dramatice de la Bruxelles ne motivează să organizăm astfel de dezbateri tocmai pentru a înţelege resorturile care determină mentalităţile şi comportamentele umane astăzi şi care conduc, prin abordarea unei mentalităţi de tip extremist, la astfel de cazuri de violenţă”, a explicat lect. univ. dr. Laurenţiu Tănase.

 

Facultatea de Teologie Baptistă
Universitatea din București