0

Comisia Afaceri Sociale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a respins raportul cu privire la mamele surogat

Parlamentarii creștini din APCE au obținut astăzi o mare victorie. Doi dintre cei implicați în această luptă grea, Valeriu Ghilețchi, din Moldova și Ben Oni Ardelean din România, ne spun ce s-a întâmplat:

Valeriu Ghilețchi:

„O luptă foarte grea, dar care s-a încununat cu o victorie frumoasă. În urmă unor dezbateri fierbinți, am reusit împreună cu alți colegi să convingem Comisia Afaceri Sociale, APCE, să respingă în final controversatul raport cu privire la mamele surogat, care propunea propriu-zis legalizarea surogatului. Cu diferența de un singur vot, am obținut această victorie. Rugăciunile multora si protestele de azi dimineață din fața sediului Consiliului Europei au fost din plin răsplătite…”

Ben Oni Ardelean:

„Azi am castigat o mare batalie: la ședința comisiei ce a dezbatut proiectul „mamei surogat”, dupa ce de luni de zile ne certam (în incercarea de a arăta conflictul de interese al raportoarei Dr. Sutter – ce practica acest lucru în Belgia / India; după ce am reușit să amânăm, să cerem respingere etc.), azi am fost nevoiți să ajungem la discutarea raportului pe fond. De dimineață au fost în fata Consiliului EU proteste cu sute de oameni care ne susțineau. Zona era plină de poliție. Nici metroul nu a oprit la stația din apropiere, fiind blocata de poliție. Am pregătit toată strategia, amendamentele și am discutat ce face fiecare. La majoritatea articolelor am fost la paritate, iar decizia a fost a președintei comisiei care a votat împotriva noastra (deși era cipriota și din PPE). Totul se juca la limită, așa că doar o parte am reușit să câștigăm. La final, Dumnezeu a făcut o minune: 15 voturi pentru susținerea raportului, iar 16 pentru respingerea lui in totalitate.”

Mulțumim lui Dumnezeu pentru creștinii care și-au asumat responsabilitatea de a promova și susține valorile creștine în politică. Ei au nevoie de rugăciunile noastre și de suportul nostru.

Samy Tuțac

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.