4

Cine mi-a furat banii?

viorel-iuga-128x96Plecat fiind din ţară şi foarte aglomerat, nu am mai fost la zi cu ceea ce se întâmplă acasă. Când am revenit, am înţeles că am devenit bogat. Sunteţi curioşi cum? Nimic mai simplu: ruşii mi-au trimis o mulţime de bani, poate chiar domnul Putin. Cum nu are altceva de făcut, domnul Putin a urmărit cu atenţie ce am scris, ce am postat, unde am protestat, ce am organizat şi câte interviuri am dat. Deoarece ruşilor le pasă de noi, de români, şi pentru că întotdeauna au fost darnici şi cinstiţi, trebuie să fie vorba de mulţi bani.
 
Numai că este o mică problemă: în contul meu nu a intrat încă nicio rublă. Eu sunt sigur că ei i-au trimis pentru că m-a asigurat o doamnă bine informată, dar ei nu au ajuns la mine. Cine i-a furat? Cine m-ar putea ajuta să îi recuperez? 

Stimată domnă, Alina Mungiu Pippidi, m-aţi informat greşit şi mi-aţi dat speranţe false. Se pare că eu nu am de unde-mi recupera banii, deoarece ei nu au fost trimişi niciodată. Ruşii nu mă cunosc şi nu îmi sunt datori cu nimic. Dar dumneavoastră îmi sunteţi datoare şi sunteţi datoare unei mulţimi de români. Dacă mai există în dumneavoatră puţină onestitate şi omenie, şi eu sper să fie aşa, ar fi timpul să vă cereţi iertare public şi sincer pentru jignirile aduse. Noi, cei care am protestat şi vom continua să o facem, (nici nu mă chinui să vă explic de ce) nu avem de unde „recupera” banii, dar dumneavoastră aveţi de recuperat multe. 
PS. În cazul în care nu aţi înţeles ce trebuie să recuperaţi şi de unde, vă rog să mă contactaţi şi vă voi explica în detaliu. Dacă sunteţi prea aglomerată să o faceţi sau dacă vă este teamă că dialogând omeneşte şi profesional cu „colaboratorii ruşilor” veţi pierde generoasele finanţări norvegiene, atunci căutaţi-L măcar pe Domnul Isus Cristos. El este viu, iubitor şi disponibil. Chiar dacă L-aţi jignit de multe ori, El vă iubeşte şi vă va spune ce trebuie să recuperaţi, unde şi cum puteţi face aceasta. Grăbiţi-vă!

Revista Crestinul Azi

4 Comments

  1. Frate Iuga, apreciez felul direct si onest in care ati prezentat lucrurile fata de aceasta doamna, care se pare ca are o perceptie gresita si este cu siguranta rau intentionata. Domnul Isus, sa isi arate bunatatea si Harul fata de dumneaei. Multa binecuvantarea si bucurie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.