0

Norvegia, ai mers prea departe

barnevernetDouă minute fără mama, poate însemna mult pentru un copil. În cazul unora, două ore fără mama este enorm. Două zile de separare, ridică probleme şi pentru copil şi pentru mamă. După două săptămâni de separare, sufletul copilului este traumatizat, iar mama este de-a dreptul disperată. În cazul de faţă, nu vorbim de două minute, două ore, două zile sau de două săptămâni. În cazul familiei Bodnariu, sunt peste două luni de când cinci copii, dintre care unul sugar, sunt separaţi de părinţi. Cine îndrăzneşte să explice în termeni umani acest act? Până când ni se mai oferă ca explicaţii tot felul de aberaţii şi ni se mai flutură în faţă indiferenţă sau legi făcute fără suflet? 

Norvegia, nu realizezi că ai un sistem de protecţie a copilului care te face de ruşine în toată lumea? Dacă nu îl controlezi, vei fi izolată. Dacă nu îl desfinţezi, vei fi desfiinţată. Barnevernet, oricâte lucruri bune pretinzi că faci, astfel de acţiuni te descalifică în ochii oricărui om cu judecata normală. Şi dacă ar fi greşit părinţii, nu se acţionează astfel. Puteaţi să le oferiţi consiliere, puteaţi pune un angajat de la protecţia copilului să stea cu ei în casă o perioadă şi să vadă cum merg lucrurile, dar nicidecum să faceţi ce aţi făcut. Cum aţi putut să separaţi copiii de părinţi şi unii de ceilalţi? Cine v-a dat acest drept? Cum aţi putut ingnora dreptul copiilor la îngrijirea şi dragostea părintească?
Norvegia, ai mers mult prea departe. Copiii se vor întoarce la părinţii lor şi Dumnezeu îi va ajuta să se vindece… Dar tu vei plăti scump pentru acest gest inuman! 
Viorel IUGA

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.