Sute de persoane au protestat în fața Ambasadei Norvegiei

protest ambasada norvegiei barnevernet bodnariuSute de persoane, preoponderent provenite din mediul evanghelic au protestat sambătă începând cu ora 12.00 în fața Ambasadei Norvegiei din București împotriva deciziei autorităților din această țară de a lua din sânul familiei cei cinci copii minori, dintre care unul sub șase luni.

Acuzația inițială de îndoctrinare religioasă a fost ulterior retrasă, iar în prezent acuzația este de comportament abuziv față de copii. Cei cinci copii au fost plasați în trei familii norvegiene iar părinții îi pot vedea după un program riguros stabilit de autoritatea pentru protecția copilului din Norvegia, Barnevernet.

Decizia a stârnit un val de indignare, mai ales că Barnevernet nu este la primul caz de acest fel, anual fiind luați din sânul familiilor mii de copii. Astfel, la o lună de la decizia Barnevernet și după numeroase încercări nereușite de rezolvare în favoarea copiilor a acestui caz, s-a luat decizia de organizare a unui protest în fața ambasadelor Norvegiei din diferite țări.

În București au participat, conform estimărilor, circa 450 de persoane care și-au arătat soliaritatea față de familia Bodnariu. În paralel, se desfășoară acțiuni diplomatice de rezolvare rapidă a acestui caz. Ministerul Român de Externe a anunțat printr-un comunicat că urmărește îndeaproape cazul și că acționează conform procedurilor diplomatice și în interesul familiei Bodnariu pentru rezolvarea situației.

Protestul a fost relatat pe larg de media românească și a fost preluat inclusiv de fluxurile de știri.


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.