Dumnezeul care este cu noi

IMG_3125„Iată fecioara va rămâne însărcinată, va naște un Fiu și-I vor pune numele Emanuel, care tălmăcit înseamnă „Dumnezeu este cu noi”. (Matei 1:23)

Vine Crăciunul! Nu ca un sedativ, menit să ne calmeze atunci cand evenimente nefericite ne tulbură liniștea cotidiană. Nu ca un medicament menit să ne ridice starea de spirit atunci când suferința ne umple ochii de lacrimi și mintea de teamă.

Vine Crăciunul! Nu ca un paliativ menit să înăbușe durerea care amenință să ne copleșească. Nu ca o iluminare artificială menită să ne ajute să facem față întunericului care ne orbește față de orice bucurie pe care am putea-o avea.

Da, vine Crăciunul dar vine să ne amintească un adevăr de necontestat: Dumnezeul pe care Îl slujim nu este un Dumnezeu absent, atotsuficient, care locuiește în cer, înconjurat de splendoare, ca nu cumva să se contamineze de impuritate și de condiția umană păcătoasă.

Este adevărat că Dumnezeu transcende orice spațiu și timp, nu este restricționat de limitările existenței pe pământ așa cum suntem noi și că domnește în cer, în pace deplină. Dar Dumnezeu este mult mai mult decâtatât.

La Crăciun ne aducem aminte ca Dumnezeu se implică în tumultul vieții noastre. Pentru că Își iubește creația, El Își trimite Fiul pe pământ, pentru ca prin El, să avem acces la tărâmul de sus, acolo unde încercările de pe pământ sunt inexistente.

Vine pe lume Isus și vine așa cum venim mulți dintre noi. Experimentează circumstanțele precare în care mulți își duc existența, simte mirosul din staulul de vite și efectul sărăciei. Împreună cu familia Sa de pe pământ, El se confruntă cu teroarea cauzată de abuzul puterii politice precum și cu stigmatul statutului de refugiat.

Este Crăciunul! Vine Isus iar la venirea Sa, un cor întreg de îngeri începe să cânte cu putere, păstorii se adună de pe câmp ca să-l vadă iar magii vin de departe ca să-i aducă daruri.

Dumnezeul pe care Isus vine să ni-L prezinte este un Dumnezeu care transcende spațiul și timpul, care este deasupra noastră. Dar în acealași timp, Dumnezeu este și imanent, adică este lângă noi, în jurul nostru. Acesta este Dumnezeu care ne stă alături într-o lume plină de tristețe, durere, dezamăgire și disperare.

Iată o veste bună pentru noi toți, inclusiv pentru cei care sunt prinși în capcana unor circumstanțe dificile. Nu suntem singuri. Dumnezeu este cu noi. Și când Dumnezeu este cu noi, avem speranță și Îl lăudăm din toată inima, sfidând forțele răului și experimentând pacea în mijlocul furtunii.

Neville Callam
Secretar general, Alianța Mondială Baptistă


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.