ioan bunaciuIOAN BUNACIU 7 ianuarie 1925 – 31 octombrie 2015

In noaptea de 31 octombrie 2015, Dr Ioan Bunaciu a trecut la cele veșnice după o luptă cu boala și după lipsa pricinuită de plecarea soției sale, Otilia în data de 14 ianuarie 2015 la Domnul.

Dr. Ioan Bunaciu a fost pastor la Lugoj – Biserica Baptistă Harul, Cluj – Biserica Baptistă Nr. 1 și București Biseria Baptistă Providența, profesor la Seminarul Teologic Baptist și Director al aceleiași instituții precum și profesor universitar în cadrul Facultății de Teologie Baptistă a Universității din București. A fost autor și co-autor a numeroase volume de istorie a baptiștilor din România precum și a câtorva comentarii biblice. A continuat să publice material cu caracter istoric și după 1989 în revista Creștinul azi, iar contribuția sa la istoria baptistă din România este de necontestat.

În calitate de Director al Seminarului a interacționat și a format peste 400 de lucrători și pastori care continuă și azi lucrarea de vestire a Evangheliei.

Dr Ioan Bunaciu fost Profesor la TCMI, a primit un Doctorat Honoris Causa de la Milligan College din Tennessee și s-a numarat printre cei care au sprijinit infiintarea Proiectului Rut.

Serviciile de priveghi vor avea loc, sâmbată, 31 octombrie, ora 18:00 și duminica, 1 noiembrie, orele 10:00, respectiv 18:00 la Biserica Creștină Baptistă ‘Providența’, str. Talazului, nr. 16, București.

Ioan Bunaciu va fi înmormântat în București în Cimitirul Belu Evanghelic la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Dumnezeu să aducă mângâiere celor rămași în urmă!

Topics #ioan bunaciu #pastor #profesor