0

Congresul Aliantei Evanghelice din Romania

Congresul Aliantei EvangheliceAstăzi, 2 octombrie are loc la Arad, la Biserica Baptistă Speranța, Congresul Alianței Evanghelice din România, organizație ce cuprinde Cultul Baptist, Cultul Penticostal și Cultul Creștin după Evanghelie din România. Conform protocolului conducerea Alianței va reveni pentru următoarea perioadă Cultului Baptist care preia de la Cultul Creștin după Evanghelie mandatul. Pana în acest moment, Alianța Evanghelică din România a fost condusă de Virgil Achihai, iar în următoarea perioadă funcția de lider va fi prelată de actualul Președinte al Uniunii Baptiste din România, pastorul Viorel Iuga.

La întâlnire participă aproximativ 60 de delegați din partea cultelor care compun Alianța Evanghelică din România alături de membrii din Comitetul Executiv al Alianței: Virgil Achihai din partea Cultului Creștin după Evanghelie, Moise Ardelean din partea Cultului Penticostal și Viorel Iuga, pastorul bisericii gazdă și Președintele Uniunii Baptiste și Ioan Ardelean Secretarul general al aceluiași cult.

În cadrul Congresului a fost propusă și prezentată de către Viorel Iuga o moțiune care reafirmă valorile tradiționale ale familiei și prin care Alianța Evanghelică din România își exprimă convingerea fermă că familia nu poate fi înțeleasă în alți termeni decât în aceia ai uniunii voluntare dintre un bărbat și o femeie. Textul a fost adoptat urmând a fi dat publicității în perioada imediat următoare.Congresul Aliantei Evanghelice din Romania

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.