0

Cand se clatina temeliile

Trăim într-o generaţie în care temeliile se clatină şi lucrurile bune se dezmembrează. Astăzi, se distrug temeliile familiei, ale bisericii ale societăţii, ale valorilor morale, ale bunului simţ, ale multor lucruri pozitive. În această generaţie însă, nu există doar păcătoşi, ci şi neprihăniţi.

Scriitorul Psalmului 11, care pare că trăia într-o generație asemănătoare întrebă: Care trebuie să fie atitudinea neprihăniților? Ce trebuie să facă ei? Ce pot ei să facă? Cu siguranţă, un adevărat neprihănit nu va sta nepăsător şi nici nu va încerca să scape de rele pe căi omeneşti. Ei nu se vor ascunde, ci încrezându-se în Domnul, se vor implica.

În astfel de vremuri, ei ştiu că trebuie să fie statornici în credinţă şi curajoşi în mărturie. Ei sunt conştienţi că trebuie să se organizeze cu ceilalţi neprihăniţi şi să încerce să oprească expansiunea răului. Ei trebuie să zidească spărturile şi să rezidească ceea ce a fost dărâmat. În generația și conjunctura prezentă, toţi creștinii trebuie să fie asemenea lui Ezra şi Neemia. Ei, creștinii autentici, sunt oamenii chemați de Dumnezeu să rezidească şi să aducă la normalitate ceea ce acum este distrus.

Frații mei, şi în alte generaţii, s-au zguduit și s-au dărâmat temeliile. Când s-au clătinat temeliile pe timpul lui Moise, neprihăniţii au luat poziţie şi au făcut ceea ce trebuie. Când s-au clătinat temeliile pe timpul judecătorilor, neprihăniţii s-au implicat şi au re-atras mila lui Dumnezeu peste ei. Când s-au clătinat temeliile pe timpul lui Debora sau a lui Ghedeon, sau a lui Ilie, neprihăniţii nu au stat nepăsători.

Să nu stăm nici noi în nepăsare. Dacă alţii aleg să fugă în „munţi”, sau în propriul confort, noi să fugim spre Domnul. El este scăparea noastră și a tuturor celor care vor alerga la sprijinul Lui. Să Îl recunoaștem și să Îl proclamăm în privat și în public pe Domnul Isus ca Singurul Salvator și Mijlocitor. Să reamintim oamenilor planul lui Dumnezeu pentru salvare și glorificare. Să spunem răspicat că există o singură Cale spre mântuire: Domnul Isus Cristos.

Să îi ajutăm pe oameni să se pocăiască și să creadă în Jertfa lui Cristos. Să îi ajutăm să ia decizia botezului, a integrării în Biserică și a sfințirii permanente. Să afirmăm cu convingere că suntem creaţi de Dumnezeu şi că trebuie să trăim pentru slava Lui. Să afirmăm cu tărie și statornicie că familia este opera divină și că nimeni nu are dreptul să opereze schimbări în structura, scopul și slujirea acesteia.

Să ne împotrivim categoric păcatului și să promovăm mereu și insistent neprihănirea. În final, indiferent ce și cine se clatină, Împărăția lui Dumnezeu nu se clatină. Ea este stabilă, puternică și în creștere. Să ne bucurăm că suntem în ea, să ne comportăm după regulile ei și să îi chemăm insistent și pe alții în adăpostul oferit de Dumnezeu. Doar în felul acesta, doar ca cetăţeni ai Împărăţiei divine avem un prezent ocrotit şi un viitor glorios.

Pastor Viorel Iuga
Președintele Uniunii Baptiste din România

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.