0

Procesul educational continua la Lugoj

DSC_0045        Inca de la inceputurile ei, miscarea baptista a pus mare pret pe educatia copiilor. Acest proces s-a desfasurat nu doar in cladirea bisericilor, in cadrul orelor de Scoala Duminicala, ci si prin intermediul unor scoli infiintate de catre bisericile baptiste. Astfel de proiecte educationale s-au dezvoltat in intreaga lume, inclusiv in tara noastra.

Una dintre bisericile baptiste ce se preocupa de educatia copiilor este si Biserica „Harul” din Lugoj.In anul 2001 a luat fiinta in cadrul acestei biserici gradinita „Copiii harului”, iar apoi, dupa transformarea unei scoli evreiesti in scoala crestina, in anul 2008, au inceput cursurile unei scoli primare, numita Scoala „Harul”. Aceasta scoala, acreditata de catre Ministerul Educatiei, Invatamantului si Cercetarii a crescut an de an, fiind la ora actuala una din cele  mai bine cotate institutii de invatamant din municipiul de pe Timis. Incepand din aceasta toamna claselor de gradinita si scoala primara li s-au adaugat si 2 clase gimnaziale, clasa a-V-a si a-VI-a, astfel ca din 14 septembrie, in urma avizelor primite de la ARACIP, institutia din Lugoj poarta denumirea de Scoala Gimnaziala „Harul”.
La festivitatea de deschidere, condusa de pastorii Ionel Tutac si Gigel Olariu, au participat si oaspeti de seama din municipiul Lugoj: senatorul Ioan Iovescu, primarul si viceprimarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea si Adrian Farcagean, inspectorul general adjunct Aurelian Sima, presedintele Comunitatii Evreiesti Ivan Bloch, reprezentanti mass-media. Cei peste 300 de copii invata incepand de astazi in 2 locatii puse la dispozitia scolii de catre Biserica Baptista „Harul” si Misiunea „Painea Vietii”.

Aceasta scoala este prima institutie de invatamant preuniversitar particular din municipiul Lugoj si este deschisa tuturor celor care doresc sa ofere copiilor lor un invatamant dfe inalta calitate, bazat pe valorile crestine. Aproximativ 75% dintre elevi provin din familii ortodoxe sau catolice, iar 3 dintre ei provin din familii musulmane. Acest proiect, initiat in urma cu mai multi ani de pastorii David Nicola si Ionel Tutac, reprezinta cel mai important proiect misionar pentru baptistii din Lugoj.

scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-13
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-12
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-11
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-10
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-7
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-2
scoala-harul-lugoj-deschidere-an-scolar-1
DSC_0051
DSC_0047
DSC_0045

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.