1

Intalnirea comitetului de misiune al Uniunii Baptiste din Romania

SighisoaraDepartamentul de misiune al UBR a avut prima intalnire din acest mandat la Biserica Baptista din Sighisoara pe 16 septembrie 2015. Comitetul de misiune este format din reprezentantii cu misiunea din toate comunitatile si din Conventia Maghiara. Conducerea UBR a fost reprezentata de Otniel Bunaciu, Vicepresedinte cu misiunea si Ioan Ardelean, Secretar General. La intalnire au participat si: Alex Vlasin, coordonator Departament misiune, Cristina Bucur, coordonator retea anti trafic, Ralph Stocks, coordonator program Gypsy Smith de pregatire a liderilor din biserici de romi (Biserica Providenta din Bucuresti).

Au fost discutate programele de misiune pe care Uniunea Batpista le are in prezent si s-a hotarat continuarea lor:

– in prezent UBR sustine prin Departamentul de misiune un plantator de biserici din Albania. Acesta este sustinut prin programul Parteneri de Misiune al Federatiei Europene Baptiste.

– in vederea consolidarii resurselor financiare bisericile vor fi incurajate sa sustina programul de misiune si in mod deosebit colecta de misiune.

– se va continua scoala de vara organizata pentru misionarii internationali,

– dezvoltarea retelei antitrafic si implicarea comunitatilor in comunicare

– se vor organiza conferinta regionale de misiune,

– dezvoltarea proiectului Macedonia prin care se incurajeaza colaborarea dintre biserici din diferite zone geografice ale tarii noastre

– infiintarea unei agentii de misiune a UBR sub forma unei fundatii cand conditiile vor permite

 

Departamentul de misiune isi propune sa dezvolte urmatoarele noi programe:

– centralizarea de informatii cu privire la bisericile de romi din Romania

– infiintarea unor retele pentru cei interesati de diferite tipuri de misiune cum ar fi: misiunea urbana, misiunea in comunitatile de romi, slujirea persoanelor cu dizabilitati (nevazatori si surzi)

– dezvoltarea unui program de pregatire a plantatorilor de biserici focalizat pe tipurile

– initierea unor studii care sa ofere indicatori folositori pentru misiune legati de bisericile baptiste din Romania si de contextul in care slujesc acestea.

 

Intalnirea urmatoare a Comitetului de misiune va avea loc pe 26, 27 septembrie 2016 la Bistrita. Pana la noua intalnire a Comitetului de misiune vor avea loc intalniri regionale.

 

 

Otniel Ioan Bunaciu

Vicepresedinte misiune,

Uniunea Baptista din Romania

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.