0

Deputatul creştin Pavel Ungurean a fost numit raportor la APCE pentru: “Drepturile omului şi aspectele etice legate de surogat”

ungureanDeputatul creştin evanghelic, Pavel Ungurean, delegat al Radei Supreme din Ucraina la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost numit raportor pentru opinie pe marginea raportului legat de mamele surogat. Votul de încredere a fost acordat în cadrul şedinţei Comisiei Egalitate și Ne-discriminare APCEce s-a desfăşurat pe 10 septembrie la Paris.

Raportul care are drept scop cercetarea practicii europene în domeniul surogatului şi combaterea traficului de maternitate este o iniţiativă a preşedintelui Comisiei Afaceri Sociale şi Dezvoltare Durabilă APCE, Valeriu Ghileţchi. Pe marginea acestui subiect, deputatul moldovean a înregistrat anul trecut o moţiune, iar în cadrul ultimei sesiuni APCE a organizat audieri sub egida: „NO Maternity Traffic – Nu traficului de maternitate”.

Audierile desfăşurate în 22 aprilie 2015 au pus în dezbateri aspectul comercial al surogatului. Dezbaterile au scos în evidenţă mai multe probleme de ordin moral în practica surogatului şi urmează să evalueze această problemă în raportul care se pregăteşte în cadrul Comisiei de profil cu titlul: “Human rights and the ethical issues related to surrogacy – Drepturile omului şi aspectele etice legate de surogat”.

Deputatul ucrainean are nobila sarcină de a elabora un raport de opinie din partea Comisiei de Egalitate şi Ne-discriminare APCE pe marginea acestui raport. Această opinie formulată va fi prezentată în plenul APCE în cadrul dezbaterilor pe marginea acestui raport.

Pavel Ungurean este creştin evanghelic originar din regiunea Odessa. Timp de opt ani a fost liderul naţional de tineret în cadrul Uniunii Baptiste din Ucraina şi este activ implicat în lucrarea de tineret a comunităţii.

Deputatul Pavel Ungurean şi-a început cariera politică încă la începutul anilor 2000. În perioada 2006-2008 a fost deputat în Rada din regiunea Odessa. În 2008 ajunge parte din Rada Supremă a Ucrainei. În 2014 este numit Ministru al Ecologiei. Din 3 septembrie 2014 a început un nou mandat în calitate de deputat în Parlamentul Ucrainei, este membru al delegaţiei ucrainene la APCE şi preşedintele grupului de prietenie Ucraina-Moldova.

Valeriu Ghilețchi

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.