Ioan Bunaciu a implinit 90 de ani

ioan bunaciuIoan Bunaciu, cunoscutul pastor si profesor baptist a celebrat pe 7 ianuarie 2015 venerabila varsta de 90 de ani. Originar din Gurba, Arad, pastorul si profesorul Bunaciu, contestat de unii, apreciat de multi, si-a adus contributia in viata comunitatii baptiste din Romania intr-un mod evident. El a influentat viata a circa 400 de pastori baptisti in calitate de profesor si director al Seminarului Teologic Baptist, locul de formare al multor generatii de lucratori. A reusit, in vremuri de restriste, in ciuda opozitiei mai mult sau mai putin fatise venita din partea regimului comunist, sa mentina deschise, alaturi de alti inaintasi baptisti, portile institutiei de invatamant teologic baptist a cărui director a fost timp de 18 ani (1970-1988).

Cariera de dascal si-a exercitat-o din 1955 pana in 2010 cand a decis ca este vremea sa se dedice unei pasiuni mai vechi: scrisul. In toata aceasta perioada academica a predat la Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti, Facultatea de Teologie Baptista a Universitatii din Bucuresti, Institutul Timotheus, Universitatea Biblica, Institutul Teologic Emanuel din Oradea, actualmente Universitatea Emanuel din Oradea, TCMI Haus Edelweiss din Austria. Ioan Bunaciu a obtinut titlul de Doctor in teologie in anul 1974 la Institutul Teologic Reformat din Cluj si titlul Doctor Honoris Causa oferit de catre Collegiul Milligan din Tennessee SUA.

Ioan Bunaciu a slujit si ca pastor la biserici baptiste din tara precum Biserica Baptista Harul din Lugoj, Biserica Baptista Nr 1 Manastur Cluj, Biserica Baptista Providenta din Bucuresti. Experientele legate de viata de slujire sunt descrise ad extenso, in cartile publicate in ultimii ani, in special in Umbland pe ape printre stanci si Pelerin spre patria cereasca.


3 thoughts on “Ioan Bunaciu a implinit 90 de ani

  1. Teofil

    Multumim Domnului pentru aceia care au fost credinciosi in vremuri bune si in vremuri de restriste. Intr-o vreme grea pentru cerdinciosii din Romania, in perioada comunista, fr. Bunaciu este omul de care s-a folosit Dumnezeu sa influenteze si sa ajute la formarea multori lucratori pe cimpul Evangheliei. Fr. Bunaciu a fost un motiv de incurajare si suport penru multi pastori. Dedicat in slujire, harnic in pregatire plin de optimism si increzator in Dumnezeu, fr. Bunaciu a slujit si pe cei de la orase si pe cei de la sate cu aceiasi rivna.
    Acum la implinirea acestei virste, calificindu-se printre cei mai tari, ne rugam ca Domnul sa-l binecuvunteze cu prezenta Sa continua, ceas de ceas si zi de zi. Sunt convins ca are pentru dinsul o rasplata cereasca nemasurata.
    Stiu ca se bucura vazind cum fiul dinsului fr. Otniel a urmat pe urmele pasilor, si a ajuns pe cele mai inalte piscuri ale realizarii din punct de vedere omenesc si al increderii credinciosilor din Romania, din Europa si din lumea intreaga.
    Slavit sa fie Domnul

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.