NigeriaIn ciuda terorii instaurate de organizatia Boko Haram care continua sa atace Nigeria si sa ameninte tarile din jur, crestinii spun ca evanghelia este bine primita in zona. Un lucrator crestin din Africa de Vest spune despre credinciosii din Nigeria ca se implica activ in diferite parti ale tarii. Numeroase marturii fac referire la rudele celor terorizati si torturati de Boko Haram care vazand taria crestinilor si-au deschis inima pentru evanghelie. 

Boko Haram incearca sa instaureze in teritoriile controlate Sharia. Pentru acest motiv a ucis mii de crestini, musulmani moderati si oficiali guvernamentali care nu sunt de acord cu practicile instituite de organizatia terorista. Conform estimarilor Biroului Natiunilor Unite pentru Coordonarea Actiunilor Umanitare, circa 1,5 milioane de nigerieni au fost nevoiti sa isi paraseasca locurile de bastina si sa se refugieze. Numarul celor ucisi incepand din 2012 este estimat intre 10 000 – 12 000 de persoane.

Crestinii din intreaga lume sunt indemnati sa inalte rugaciuni pentru ca fratii lor de credinta din Nigeria sa se poata bucura de un climat favorabil manifestarii credintei lor religioase.

Mai multe detalii AICI

Topics #boko haram #crestinism #nigeria #terorism