1

Paul Fiddes despre justiție și drepturile omului

Paul FiddesPrezent în București pentru a susține o serie de prelegeri în cadrul Sesiunii de comunicări științifice organizate de Facultatea de Teologie Baptistă, reputatul teolog baptist, Paul Fiddes a susținut în prima dintre cele patru conferințe o temă prin care a abordat problematica drepturilor omului din perspectivă creștină. 

Teologul britanic a sintetizat motivele biblice și teologice care susțin preocuparea pentru apărarea drepturilor omului fără a uita să precizeze că există teologi respectabili care nu subscriu în totalitate la ideea de a promova drepturile omului.

Trecerea în revistă a motivelor biblice a inclus o incursiune în legea și poezia Vechiului Testament de unde autorul a identificat o serie de texte biblice ce susțin ideea de apărare a celor oprimați și de renunțare benevolă la drepturi în favoarea semenilor. Drepturile omului nu sunt, în accepțiunea autorului, simple pretenții individualiste, ci ele sunt întrețesute în relațiile sociale în care este implicat fiecare persoană. Drepturile omului se exprimă comunitar și, prin urmare, pretenția că reprezintă o abordare individualistă a vieții dispare. De asemenea, dintre argumentele de ordin teologic, Paul Fiddes a amintit faptul că drepturile omului sunt fundamentate pe 1. Suveranitatea lui Dumnezeu, 2. Chipul lui Dumnezeu și 3. Dorința lui Dumnezeu.

Sesiunea de comunicări șttințifice s-a întins pe durata a două zile. Printre participanții la eveniment s-au numărat și Daniel Barbu, Ioan Pânzaru, dar și Decanul Facultății de Teologie Baptistă din Universitatea București, Otniel Ioan Bunaciu.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.