9

Comunicat cu privire la alegerea Președintelui României

rp_siglaUBR.jpgAşadar, să urmărim lucrurile, care duc la pacea şi zidirea noastră

(Epistola către Romani 4:19)

 

 

În aceste zile, când cetățenii țării noastre urmează să voteze în turul al doilea al alegerilor pentru Președinția României, credincioșii baptiști sunt îndemnați să se roage pentru țara noastră. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru România și deoarece de binele țării depinde și binele cetățenilor ei, ne rugăm ca Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți cei se află în slujba țării și contribuie la bunăstarea acesteia.

Totodată ne rugăm pentru pacea și liniștea României, rugându-ne ca Dumnezeu să ne ajute să transformăm țara noastră într-o patrie pământească dorită de toți cetățenii ei.

Uniunea Baptistă din România dezaprobă folosirea religiei în campania electorală. Constituția României garantează egalitatea tuturor cetățenilor țării fără deosebire de religie [Art. 4 (2)] și interzice orice formă de învrăjbire religioasă [Art. 29 (4)] precum și incitarea la ură religioasă [Art. 30 (7)].

În calitate de credincioși creștini baptiști considerăm că trebuie să urmăm sfatul Apostolului Pavel: Urmăriţi ce este bine, înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putinţă, întrucît atîrnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii (Epistola către Romani 12:17,18).

Îndemnăm credincioșii baptiști să își îndeplinească îndatoririle și drepturile de cetățeni potrivit modului în care le dictează conștiința pentru ca voia lui Dumnezeu să se facă în țara noastră.

 

Otniel Ioan Bunaciu
Președinte, Cultul Creștin Baptist din România
Federația Europeană Baptistă

Revista Crestinul Azi

9 Comments

  1. Deosebite aprecieri fratelui Otiniel Bunaciu pentru indrumarea clara in legatura cu participarea la vot .Pe linga faptul ca se cere vot la unul dintre cei 2 candidati propusi ,eu cred ca trebuie sa avem in atentie si cele doua tabere si anume PSD tabara de stinga si ACL tabara de dreapta. Dupa cum se stie tabara de stinga a condus Romania o perioada lunga de timp atit sub era comunista numita PCR cit si dupa revolutie numita PSD Cred ca acum a venit timpul pentru guvernarea si pentru ACL ,dreapta. Prin urmare sa venim cu toti la vot si in virtutea dreptului pe care il are dreapta sa ne dam votul pentru DREAPTA, si asa cum este scrie ” dreapta Domnului castiga biruinta ” sa fim alaturi de Domnul nostru si in aceasta lucrare si DOMNUL SA NE AJUTE LA ACEASTA.

  2. E normal ca fiecare sa-si sutina candidatul si anume ca BOR sa sustina un ortodox. Poti sustine pe al tau fara invrajbire impotriva celuilalt. Intrebarea e insa cum poate O BISERICA CRESTINA (aka BOR) sa sustina un psd-ist, fie el si ortodox? Au inchis ochii la Memorialul durerii? Doar pastorii si credinciosii protestanti au patimit in inchisorile comuniste chinuri inimaginabile, nu si preotii si calugarii/calugaritele ortodicse? Cum e posibil sa se faca pact cu diavolul LA PROPRIU doar pentru ca celalat candidat este alta confesiune crestina? Cum e posibil sa sustina partidul cel mai corupt, continuatorul PCR, partidul care a spalat creiere zeci de ani propovaduind IN CEL MAI AGRESIV MOD doctrina ateista? Sa le fie rusine macar in numele alor lor ortotocsi prigoniti, chinuiti si omorati. Monstri umani tortionari securisti stau pe pensii nesimtite sfidand memoria victimelor. Si, mai grav decat atat, sunt si alti crestini care pun stampila pe PSD. In ciuda tuturor evidentelor. Dumnezeu sa-i lumineze pe CRESTINII NASCUTI DIN NOU, tara asta are SANSA sa fie condusa de un frate protestant. Macar ei sa fie constienti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.