1

Truett Cathy, fondatorul lantului de restaurante Chick-fil-A a incetat din viata

cathy_truettTruett Cathy, fondatorul lantului de restaurante Chick-fil-A si crestin evanghelic practicant a incetat din viata la varsta de 93 de ani. Truett Cathy a fost cunoscut in America si datorita faptului ca lantul de restaurante pe care le-a fondat sunt inchise duminica. „Nu am fost atat de dedicat succesului financiar pe cat am fost de dornic sa nu imi abandonez principiile si prioritatile”, a spus Cathy. „Decizia de a tine restaurantele inchise dumninica a fost modalitatea noastra prin care am dorit sa il onoram pe Dumnezeu si sa atragem atentia la lucrurile care sunt mai importante decat afacerea noastra.”

Cathy a fast un om de afaceri baptist respectat in comunitatea evanghelica si membru al Conventiei Baptiste de Sud. Timp de peste 52 de ani, el a predat la scoala duminicala din biserica din care facea parte.

In momentul de fata sunt peste 1800 de restaurante Chick-fil-A care sunt deschise in 40 de state. Vanzarile insumate ale acestor magazine a fost de peste 5 miliarde de dolari in 2013 din in ultimii 47 de ani au continuat sa se afle pe un trend crescator. Chick-fil-A se afla pe lista primelor 20 de companii cu cei mai loiali fani de pe Facebook conform unui raport publicat in August de LoudDoor.

Versetul preferat al lui Truett Cathy era Proverbe 22:1: „Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare, şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul.”

Principiile biblice si etice au fost tema centrala a lui Cathy. „Traim intr-o lume aflata in continua schimbare, dar trebuie sa tinem minte ca lucrurile importante nu s-au schimbat. I-am incurajat intotdeauna pe lucratorii din restaurante si pe membrii echipelor sa ofere comunitatii locale ceva inapoi. Trebuie sa fim mai mult decat vanzatori de pui; trebuie sa fim parte din viata consumatorilor si ai comunitatilor pe care le slujim.”

Decesul lui Truett Cathy nu a fost trecut cu vederea de importantele trusturi de presa din Statele Unite care au relatat amanuntit despre acest eveniment.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.