1

Strigatul lumii arabe

Cu ocazia Consiliului Federatiei Europene Baptiste, eveniment desfășurat la București, pastorul Nabil Costa, vicepreședinte al Aliantei Mondiale Baptiste, a prezentat dificultatile si oportunitatile slujirii in lumea araba. 

Crizele umanitare, conflictele etnice si religioase, tensiunile dintre țările arabe, persecutia religioasă, situația disperata a refugiațiilor, sărăcia, reprezintă doar câteva din problemele care produc lacrimi si suferinta in viata baptistilor din aceste tari.
Pastorii arabi prezenți la acest eveniment au îndemnat liderii Uniunilor Baptiste sa se roage pentru pace, sa facă lobby pe lângă guvernele europene pentru respectarea drepturilor si libertatilor religioase, sa sprijine proiectele misionare si educationale din aceste tari, sa se implice in acțiuni umanitare, sa sprijine proiectele de reabilitare a clădirilor bisericilor distruse.
Deși baptistii reprezintă o minoritate religioasă in tari ca Irak, Siria, Palestina, Israel, Egipt, Liban, Iordania, Turcia, rolul lor este unul important in răspândirea Evangheliei in aceste tari.
Nabil Costa a afirmat ca baptistii pot contribui, prin învățătura si lucrarea lor, la stabilitatea politica a zonei si la declansarea unei primăveri spirituale in lumea araba.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.