0

Rezoluția Alianței Mondiale Baptiste cu privire la situația din Burma

logo-bwa-150x136Consiliul General al Alianței Mondiale Baptiste întrunit la Izmir, Turcia între 9-11 Iulie 2014,

RECUNOAȘTE pașii semnificativi făcuți de Președintele Thein Sein din Myanmar și a Guvernului în ultimii ani cu privire la relaxarea restricțiilor și a acceptării unei societăți deschise. Remarcăm în particular eliberarea multor prizonieri politici și acordarea unei libertăți mai mari de acțiune societății civile și mass-media.

EXPRIMĂ preocupări majore cu privire la Legea Convertirii Religioase publicată pe 27 mai 2014 care impune restricții severe asupra exercitării libertății religioase, în special asupra dreptului individului de a alege liber o altă credință decât cea a comunității în care s-a născut. Ne temem în mod special de rolul intruziv pe care actul normativ îl oferă oficialilor guvernamentali, inclusiv dreptul de a administra amenzi și de a trimite în închisoare în cazul convertirilor religioase, acest lucru având un impact special asupra minorităților religioase din Myanmar, inclusiv asupra comunității creștine.

ÎNDEAMNĂ Președintele Thien Sien și Guvernul să abandoneze această propunere și să adere la principiile libertății religioase stipulate în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

ÎNCURAZEAZĂ inițiativele de consolidare a păcii care au fost luate și care au redus zecile de ani de lupte și de înstrăinare a oamenilor din Myanmar din casele și din locurile de baștină.

DEPLÂNGE faptul că după trei ani de zile, conflictele militare continuă în statul Kachin și reafirmă rezoluția Alianței Mondiale Baptiste 11/2013 cu privire la suferința poporului kachin.

CONDAMNĂ expulzarea kachinilor de către forțele militare pentru exploatarea economică a resurselor naturale din statul Kachin.

DEPLÂNGE volențele suferite de comunitățile musulmane din Myanmar, în special din statul Rakhine unde cei din tribul Rohingyas a trăit de generații. Mii de musulmani au fost deportați, iar casele și magazinele lor jefuite și incendiate. Sute de oameni au fost uciși.

REAFIRMĂ dedicarea comunității baptiste pentru libertate religioasă pentru toți.

FACE APEL pentru alegeri electorale libere și corecte în noiembrie 2015

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.