1

GAZA: Apel la rugaciune

Hanna Massad, fostul păstor al Bisericii Baptiste din Gaza și fondatorul organizației Christian Mission to Gaza, a scris din nou Serviciului de Știri al Federației Europene Baptiste cerând urgent mai multă susținere în rugăciune pentru situația disperată din Gaza.

Ieri, în urma unui bombardament venit din partea Israelului, Jalila Ayyad, o credincioasă din comunitatea creștină din Gaza, și-a pierdut viața, iar fiul acesteia a suferit răni grave. Aceasta este doar una dintre tragediile ce au loc în Gaza în fiecare zi. Un om a fost avertizat că i se va bombarda casa. Sub o astfel de amenințare periculoasă acest localnic împreună cu familia sa s-a mutat în casa pastorului Hanna din Gaza. „Frica domnește peste tot și nicăieri nu ești în siguranță”, a transmis Hanna.

În mijlocul acestui pericol și dezastru oamenii încearcă să colaboreze pentru a oferi ajutor. „Atât bisericile ortodoxe cât și cele catolice și-au deschis ușile pentru refugiații care au fugit din calea bombardamentelor. Unii au fugit pentru că le-au fost distruse casele, alții au fugit pentru că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) le-au spus că zona lor va fi bombardată. Este o situație într-adevăr disperată”, a mai scris pastorul Hanna.

Hanna Massad a transmis că situația actuală din Gaza este mult mai gravă decât orice alt conflict de până acum. Din pricina faptului că mulți oameni încep să rămână fără hrană Hanna împreună cu un prieten de la Societatea Biblică au elaborat un plan de ajutorare, iar când lucrurile vor fi mai în sigure, vor încerca să ducă hrană celor în nevoie.

În scrisoarea sa, pastorul Hanna a scris câteva detalii cu privire la Planul de Ajutorare:

*Într-o primă fază dorim să ajutăm în jur de 180 de familii, atât creștini cât și musulmani, aducându-le pachete cu mâncare.

*Fiecare pachet cu mâncare valorează aproximativ 60$ și include mâncare de bază pentru familii cum ar fi orez, porumb, ulei, fasole, etc.

*Un pachet cu mâncare ar ajuta o familie de 5 membri cu produse alimentare de bază pentru 7-10 zile.

*Mâncarea este cumpărată din zona locală și distribuită de către membrii Bisericii Baptiste din Gaza.

*Donațiile pentru Planul de Ajutorare din Gaza vor fi folosite exclusiv pentru pachetele de mâncare fără deducții pentru alte servicii sau costuri de transport.

Hanna a transmis de asemenea și o lista cu cerințe urgente pentru susținere în rugăciune:

Rugați-vă ca războiul să se termine.

Rugați-vă pentru familia doamnei Jalila Ayyad

Rugați-vă pentru familia care s-a mutat în casa mea (n.r. casa Hanna) din Gaza

Rugați-vă pentru Bisericile ce și-au deschis ușile pentru musulmanii care au nevoie de adăpost

Rugați-vă pentru aceia care au fost traumatizați de bombardamentele neîncetate

Rugați-vă pentru creștini ca să fie puternici în credință și să fie raze de speranță și dragoste

Rugați-vă pentru organizarea Programului de Ajutorare cu Hrană făcut împreună cu Societatea Biblică

Rugați-vă ca, în mijlocul acestui război, credincioșii să cunoască pacea pe care numai Hristos o poate aduce.

Revista Crestinul Azi

One Comment

  1. Rugati-va pentru evreii bombardati de rachetele Hamas

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.