1

Drumul Damascului: Un musulman se intalneste cu Isus Hristos

Karim Samshi BashaNăscut și crescut în Damasc, Siria, Karim Shamsi-Basha, a fost cel mai mic dintre cei patru frați ai săi. La școala gimnazială unde a învățat a avut un bun prieten, Moneir, care era creștin. Cei doi discutau din când în când despre religie, iar aceste conversații despre credință uneori îl făceau pe Shamsi-Basha să se ducă la tatăl său cu tot felul de întrebări. După ce a terminat școala, Shamsi-Basha a imigrat în Statele Unite unde a întâlnit-o pe viitoare sa soție care era metodistă.

Într-o zi de 8 aprilie în anul 1992, Shamsi-Basha  a suferit un anevrism  cerebral și, ca urmare, a stat în comă aproximativ două luni înainte ca să-și poată deschide ochii. Totuși, în ciuda efectelor de durată a reușit să se refacă complet. În urma acestei experiențe Shamsi-Basha a început o neașteptată călătorie spirituală. Cu ocazia unei ultime vizite la neurologul său acesta i-a spus că puțini oameni se pot recupera după o astfel de afecțiune așa cum a reușit el și trebuie să afle de ce a supraviețuit . Shami-Basha a decis să urmeze sfatul doctorului său și să afle scopul pentru care a supraviețuit. Unii din prietenii săi creștini l-au îndemnat să citească Evanghelia după Ioan, spunându-i că dragostea lui Dumnezeu este „motivul pentru care suntem pe pământ.” A citit versetul din Ioan 14.6 unde spune: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”, însă nu voia să vină la Tatăl singur și să-și părăsească familia sa musulmană.

A continuat să afle mai mult despre Dumnezeu și Isus, iar ca rezultat al anilor săi de căutare, Shamsi-Basha a avut ceea ce el numește o „convertire” în anul 1996 când a cerut unui slujitor să-l boteze.

„Atunci a fost momentul în care am realizat ce a făcut Dumnezeu în viața mea. Tot ce s-a întâmplat în viața mea a fost purtarea de grijă a lui Dumnezeu,” a spus el. „Și totuși încă nu pot să-L numesc Domnul meu pentru că nu vreau să fiu salvat doar eu fără familia mea.”

Shamsi-Basha a experimentat ulterior o serie de evenimente dureroase, printre care moartea tatălui său, ceea ce l-au făcut să fie foarte supărat pe Dumnezeu câțiva ani. Devenise musulman și creștin în același timp. Totuși, ceva îl ținea încă legat de creștinism. L-a acceptat cu toată inima pe Hristos ca Mântuitor în urma unei conversații avute cu un creștin în anul 2008.

În anul 2013 Shamsi-Basha a publicat povestea convertirii sale într-o carte sub titlul „Pavel și Eu: O călătorie către și dinspre Drumul Damascului, de la Islam la Hristos.” Cartea include paralele cu privire la viața apostolului Pavel. „Sunt un slujitor umil ce s-a întâmplat să se nască în orașul Damasc, unde Pavel s-a convertit… Pavel s-a convertit la Creștinism pe Drumul către Damasc; Eu m-am convertit pe Drumul dinspre Damasc – două povești foarte diferite, doi oameni foarte diferiți – aceeași salvare și același Domn și Salvator.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.