2

Intalnirea credinciosilor baptisti din Rusia

Baptistii din RusiaCredincioșii baptiști ruși s-au intalnit la St.Petersburg

În perioada 28-30 mai, St.Petersburg-ul a găzduit cel de-al 34-lea Congres al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste Evanghelice din Rusia. Serviciul de deschidere a avut loc într-un teatru local unde au fost prezenți aproximativ 400 de participanți. Lucrările și ședința Congresului au fost continuate în Prima Biserică Baptistă din St.Petersburg, unde delegații au început activitățile specifice printre care și alegerea noului Comitet de Conducere al Uniunii pentru următorii patru ani.

Congres RusiaAlexei Smirnov, cel care a slujit ca Președinte ultimii patru ani, a fost propus pentru realegere. Într-o cuvântare lungă adresată Congresului el a adus în discuție rolul celor aproximativ 1800 de biserici membre ale Uniunii Baptiste din Rusia în societatea rusească contemporană. El a scos în evidență faptul că biserica locală este un agent principal al misiunii și nu trebuie așteptat ca doar agențiile misionare din afara bisericii să facă această lucrare. Agențiile misionare sunt încă necesare însă cu scopul de a sprijini bisericile locale în lucrarea de mărturisire a Evangheliei în contextul propriu.

În momentul alegerilor, o majoritate covârșitoare era îndreptată în favoarea lui Alexei Smirnov pentru a continua lucrarea începută ca Președinte al Uniunii. În calitate de Vicepreședinte a fost ales Sergei Sipko, un păstor tânăr din Omsk. El îl succede pe Evgeniy Bakhmutski care nu s-a mai înscris pentru alegere într-un nou mandat.

Lucrările Congresului au fost însoțite de muzică, închinare, studiu biblic și predicare. În ultima seară a fost programat un serviciu evanghelistic unde a predicat fratele Viktor Hamm, unul dintre Vicepreședinții Asociației Billy Graham.

Printre oaspeții prezenți la eveniment s-au aflat și John Sundquist – reprezentant din partea Alianței Mondiale Baptiste, Tony Peck și Helle Liht – reprezentanți din partea Federației Europene Baptiste, Charles Jones – reprezentant al American Baptist International Ministries, și alți reprezentanți ai Uniunilor Baptiste din Ungaria și Germania.

Prezent la acest eveniment a fost și Igor Bandura, Vicepreședintele Uniunii Baptiste din Ucraina, care a amintit celor adunați de dorința ca baptiștii ucraineni să păstreze unitatea cu frații și surorile baptiste din Rusia în pofida crizei politice actuale dintre cele două națiuni.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.