0

Credincioasa sudaneza condamnata la moarte a fost eliberata

Ibrahim MeriamCredincioasa sudaneza condamnata la moarte a fost eliberata, iar pedeapsa cu moartea a fost anulata.

Meriam Yahia Ibrahim, in varsta de 27 de ani, a fost eliberata luni, 23 iunie dupa ce pedeapsa cu moartea a fost anulata. Initial tanara a fost condamnata la moarte prin spanzurare datorita „apostaziei”. Legea islamica Sharia a gasit-o vinovata si de adulter intrucat s-a casatorit cu un crestin. Tanara a dat nastere celui de-al doilea copil al cuplului, Maya in 27 mai in inchisoarea federeala pentru femei din Karthoum, Sudan. De asemenea, odata cu ea a fost incarcerat si Martin, copilul in varsta de 20 de luni al familiei Ibrahim.

Cazul tinerei fete a ajuns in fata opiniei publice odata cu incarcerarea si condamnarea ei in luna februarie a acestui an. Cu acea ocazie a fost instiintat inclusiv Secretarul de Stat al SUA, John Kerry care a fost rugat sa foloseasca toata influenta diplomatica pentru eliberarea tinerei si pentru condamnarea sentintei injuste si a limitarii extreme a drepturilor umane in ceea ce priveste libertatea religioasa si de constiinta.

Russell D. Moore, Presedinte al Comisiei de Etica si libertate religioasa din cadrul Conventiei Baptiste de Sud, si unul dintre cei mai vocali sustinatori ai eliberarii acesteia, a felicitat-o pe tanara crestina pentru credinciosia si taria marturiei ei.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.