0

Episcopul Peteris Sprogis a fost reales pentru al treilea mandat

Peter SprogisÎn cadrul congresului anual organizat de Uniunea Baptistă din Letonia care a avut loc în această săptămână la Riga, și la care au participat în jur de 224 delegați din 70 de biserici, Peteris Sprogis a fost încă o dată desemnat Episcop pentru următorii patru ani. Moto-ul ales pentru congres a fost „Mergând înainte, nu devenind îngrijorați.

Pentru termenul următor Episcopul P. Sprogis dorește să continue ceea ce a început din mandatele anterioare. Lucrarea lui va atinge trei domenii principale: plantarea de noi biserici, îmbărbătarea și revigorarea bisericilor existente, și echiparea noilor păstori. Încă din anul 2006, de când Sprogis și-a început primul mandat ca Episcop, a fost începută și o lucrare de plantare de 20 de biserici noi. Apoi, în 2008, Episcopul a întocmit Institutul Pastoral Baltic (IPB) pentru a echipa noi păstori și lideri. Într-un timp de cinci ani, în cadrul IPB au graduat 32 de studenți, iar alți 18 încă își continuă studiile.

Episcopul Sprogis a reamintit celor prezenți la congres că responsabilitatea pe care o avem nu este aceea de a judeca lumea, ci de a o iubi. El a scos în evidență faptul că oamenii nu sunt convinși prin sloganuri zgomotoase, ci mult mai convingător este adevărul care a fost experimentat.

Baptiștii din Letonia aparțin uneia dintre cele mai mari denominațiuni protestante din lume care înglobează 110 milioane de oameni. Pe 2 septembrie 1860 au fost botezați primii 9 baptiști letoni, iar această dată este considerată ca fiind ziua de naștere a baptiștilor letoni.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.