0

Profesorul Glen Stassen a plecat la Domnul

stassen-glenDupă o luptă grea cu un cancer agresiv, Glen Harold Stassen, autorul cărții „Just Peacemaking”, cunoscut pentru lucrările lui în etica teologică,  a încetat din viață în data de 26 aprilie la vârsta de 78 de ani.

Atât pentru Seminarul Teologic Baptist Internațional, în care a predat ca profesor, cât și pentru Federația Europeană Baptistă, Prof.Glen a reprezentat un bun coleg și un generos prieten ale cărui scrieri, în special în domeniul eticii sociale creștine, vor continua să ofere informații și inspirație mulți ani de aici încolo. Dedicarea lui pentru pace, dreptate și drepturile omului a făcut lumea un loc mai bun de trăit.

Mai jos sunt câteva din gândurile și reacțiile unor actuali și foști membri din cadrul IBTS după ce au auzit trista veste a trecerii în veșnicie a profesorului Glen.

Parush Parushev: „Am pierdut, nu doar un mare teolog, ci un frate, un prieten minunat, și un om bun din toate aspectele acestui cuvânt….El va fi păstrat în memorie, nu doar pentru lucrurile pe care le-a scris, ci pentru cine a fost.”

 

Keith Jones: „ Ni-l amintim pe Glen Stassen ca pe un etician baptist îndrumător al zilelor lui, și ca pe cineva care și-a dedicat ultimii doisprezece ani ai vieții pentru a sprijini IBTS…. A fost un adevărat om al păcii și a demonstrat cum reflectarea teologică trebuie să conducă la acțiunea devotată. Am fost mândri să îl nominalizăm în 2013 pentru premiul BWA Denton and Janice Lotz Human Rights în cadrul întrunirii anuale a Alianței Mondiale Baptiste din Jamaica.”

 

Lina Andronoviene: „Întotdeauna mi-l voi aminti pe Glen ca pe cineva care a crezut din tot sufletul ceea ce a spus, și a spus doar ceea ce a crezut. Iar când venea vorba de conciliere – ceva ce a stat atât de mult la rădăcina gândirii și scrierilor lui Glen – era trăită atât în lucruri mici cât și în cele mari. Nu conta cât de mic sau mare era conflictul – Glen era încredințat că Evanghelia lui Isus Hristos ne cheamă să lucrăm pentru pace, și acea pace era posibilă.”

 

Ian Randall: „Glen a fost un foarte bun prieten al IBTS. În 2011 Glen a ținut Cursurile despre Josef Nordenhaug și raporturile cu privire la aceste cursuri merită redate: ‘Invitați, Consiliul de Administație, sutdenți, și toți din universitate, s-au adunat să-l asculte pe Profesorul Stassen cum subliniază un model clar de ucenicizare personificat’. Asta și-a dorit dintotdeauna Glen – să vorbească lumii despre ucenicie, să provoace gândirea cu influență, și să determine discuții profunde ce duc la acțiune. Mai degrabă să faci voia lui Dumnezeu decât să o ocolești – aceasta era (și continuă să fie) provocarea puternică adusă de Glen Stassen.”

Gândurile aduse de membrii din cadrul de conducere a IBTS sunt extracte din IBTS Community Blog și sunt folosite cu permisiune.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.