1

In Turcia s-a infiintat Alianta Bisericilor Baptiste

EfesPatru adunari baptiste din Turcia au format Alianta Bisericilor Baptiste din Turcia
Scopul acestui grup este acela de a incuraja bisericle membre, de a explica invataturile baptiste membrilor bisericii dar si altor persoane, de a creste lideri baptisti, de a se ruga pentru nevoile bisericilor si de a-i incuraja pe credinsiosi prin organizarea de seminarii, tabere si conferinte.

Ertan Çevik, pastorul Bisericii Baptiste din Izmir a fost ales Presedinte, iar Orhan Pıçaklar, pastorul Bisericii Agape din Samsun a cost numit Secretar general. Fiecare dintre ei va sluji pentru o perioada de cinci ani.

Turcia are o straveche mostenire crestina care ajunge pana in zilele Bisericii Primare, dar crestinii sunt in prezent in minoritate. Se estimeaza ca sunt aproximativ 120 000 de crestini in Turcia la o populatie de 76 de milioane de locuitori. Doar cateva sute de protestanti se afla in partea continentala care cuprinde Asia de vest si Europa de sud-est . Religia majoritara este islamismul sunnit.

Multe din calatoriile Apostolului Pavel au fost facute in Turcia si sunt relatate in Faptele Apostolilor. Epistolele catre Galateni, Efeseni si Coloseni au fost destinate bisericilor care se afla in Turcia de azi. Cartea Apocalipsa a fost scrisa celor sapte biserici care se afla in prezent in partea vestica a Turciei. Primele sapte concilii ecumenice au avut loc pe teritoriul actual al Turciei.

Infiintarea Aliantei Bisericilor Baptiste din Turcia are loc cu cateva luni inainte ca Alianta Mondiala Baptista sa isi inceapa Adunarea Anuala la Izmir, la inceputul lunii Iulie. Izmir este localitatea biblica Smirna amintita in cartea Apocalipsa. Intalnirea anuala include si un tur al cetatii Efes, un important oras biblic in zilele Bisericii Primare.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.