logo bwaCu ocazia ședinței Consiliului Federației Europene Baptiste (EBF) din Bratislava, Slovacia, Secretarul General al Alianței Mondiale Baptiste (BWA), Neville Callam, aflat și el la acest eveniment, i-a încurajat pe cei prezenți să adopte principiile Acordului afirmat de către Consiliul General al BWA în luna iulie a acestui an. Callam a amintit delegațiilor rolul important pe care Europa l-a jucat în cadrul vieții mișcării baptiste din întreaga lume și despre diversitatea culturală care există în comunitatea baptistă din Europa. De asemenea, a sugerat ca EBF să ia în considerare moduri în care aceasta poate aplica în continuare principiile Acordului în efortul său neîntrerupt de a aborda diversitatea sa internă în relație cu angajamentul la unitate.

Callam a prezentat un scurt rezumat al principiilor subliniate în cadrul Acordului și a transmis liderilor credincioși că, „urmând Acordul Inter-Baptist, credincioșii baptiști vor ține unită diversitatea culturală, care marchează familia baptistă, înăuntrul granițelor unei unități dinamice și riguroase.” Callam a mai spus că există o nevoie ca baptiștii să se primească unul pe celălalt și să caute complet interesul fiecăruia pentru Gloria lui Dumnezeu.

Acordul privitor la relațiile inter-baptiste este disponibil pe site-ul BWA în 22 de limbi. Baptiștii sunt încurajați să traducă acest Acord în limba lor locală și să transmită textul biroului BWA.

Topics #alianta mondiala baptista #callam