1

Apel la rugaciune pentru Egipt

Pray for EgyptSecretarul general al Federatiei Baptiste Europene, Tony Peck a lansat un apel la rugaciune tuturor uniunilor membre. Apelul vizeaza mijlocirea pentru pace in Egipt, unde actualmente au loc violente si varsari de sange.

„Am fost ingroziti cu totii de nivelul violentelor si de tributul platit in vieti omenesti in momentul in care armata a incercat eliberarea strazilor de sustinatorii Fratiei Musulmane. In acelasi timp avem informatii din Cairo conform carora peste 40 de biserici au fost atacate si incendiate datorita faptului ca toti crestinii sunt considerati sustinatori ai loviturii de stat militare. Credinciosii crestini fac un apel la accelerarea procesului de pace si de incheiere a violentelor si doresc sa se alature celor care doresc ca tara lor sa fie un loc al pacii unde oameni de diferite religii si confesiuni sa traiasca impreuna.

Nu am reusit sa avem un contact direct cu Conventia Baptista Egipteana in ultimile cateva zile, dar continuam sa ne rugam pentru presedintele lor, Nabil Karam, pentru pastorii de acolo si pentru bisericile membre (sunt 19 biserici membre si 2250 de credinciosi in cadrul Conventiei care este unul dintre grupurile de credinciosi baptisti din Egipt). O delegatie a Federatiei Baptiste Europene a vizitat Egiptul in martie 2012 si s-a intalnit cu liderii si pastorii din Egipt. In aceste momente critice, credem ca liderii crestini din Egipt au nevoie de curaj si de intelepciune pentru a-L marturisi pe Hristos.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.