6

Rata de promovare la liceele baptiste este peste media pe tara si in 2013

cartiÎncă de la începuturi, credincioşii baptişti au promovat educaţia, combătând  analfabetismul, încurajând cititul Scripturii, cartea de căpătâi a credinciosului evanghelic. Cursurile şi studiile biblice iniţiate de Uniunea Baptistă şi Seminarul Teologic, studii care au fost extinse la nivelul ţării au avut un rol determinant ca factor de educaţie biblică şi culturală în acelaş timp.

   Astăzi, în cadrul Cultului Creştin Baptist din România funcţionează 7 licee (2.851 elevi), 4 şcoli primare (484  elevi), 15 grădiniţe (665 preşcolari), cu un total  de 4.000  preşcolari şi elevi.
   Rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, dovedesc din nou că şcolile baptiste sunt puncte de reper în învăţământul românesc, aceasta datorându-se practicării învăţăturii Sfintelor Scripturi.
Rezultate înainte de contestaţii la Bacalaureat ale Liceelor Teologice Baptiste în sesiunea iunie-iulie 2013
Nr. crt.
Unitatea de învăţământ
Promovare
Promovare la nivel  judeţean
Observaţii
1.
Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad
94 %
52.62 %
a obţinut locul al III-lea pe judeţ în ceea ce priveşte rata de promovare
2.
Liceul Teologic Baptist „Logos” Bucureşti
62.06 %
50.82 %
3.
Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Cluj-Napoca
98.27 %
70.99 %
a obţinut locul al III-lea pe judeţ în ceea ce priveşte rata de promovare, 42.10 % din medii sunt peste 9
4.
Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea
100 %
63.21 %
a obţinut locul  I pe judeţ în ceea ce priveşte rata de promovare, 31% din medii sunt peste 9
5.
Liceul Teologic Baptist Reşiţa
83.33 %
43.02 %
a obţinut locul  I pe judeţ în ceea ce priveşte rata de promovare
6.
Liceul Teologic Baptist „Betania” Sibiu (Structură a Liceului Teoretic „C. Noica” Sibiu)
85.71 %
63.70 %
3 elevi ai Liceului Teologic Baptist „Betania” Sibiu sunt clasaţi între primii 5 elevi ai Liceului Teoretic „C. Noica” Sibiu
7.
Liceul Teologic Baptist Timişoara
75 %
54.41 %
Cea mai mare rata de promovare şi medie  la centrul de examen  la care a fost arondat
   Rata de promovare la nivel naţional a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013: 55.4 %
  Rata de promovre a Liceelor Teologice Baptiste la examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013: 85.48%.
  Alături de performanţele de la examenele naţionale, şcolile baptiste au obţinut şi în acest an şcolar rezultate deosebite la olimpiade, concursuri, festivaluri, campionate organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
    Dorim să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru activitatea de educaţie creştină desfăşurată în ţara noastră, subliniind importanţa existenţei unor astfel de instituţii de învăţământ în societate, cu rugămintea adresată tuturor de a susţine şcolile creştine din România.
 
Director departament,
  pastor dr. Petru Bozian

Revista Crestinul Azi

6 Comments

  1. Felicitari, cu regret insa, efecte nu se vad si in unele biserici, in viata reala a crestinului. Cantecele au o limba care se vorbea in anul 1890, sunt foarte putin promovate cantecele din noua carte de cantari. Desi se folosesc metode de proiectie, abunda greselile de ortografie… Poezia crestina romameasca nu se promoveaza, se promoveaza traducerile aproximative ale americanilor, de ce? Cultul nu aproba folosirea icoanelor, dar pe scara larga se foloseste Power Point-ul, deci se folosesc imaginile din punct de vedere didactic, ori toate aceste prezentari sunt kisch, sunt benzi de desene animate, in loc sa se utilizeze imagini ale unor tablouri cunoscute, pentru ca arta exprima frumosul! In Templul de la Ierusalim erau doi stalpi, Iachin si Boaz, ei nu aveau rol arhitectonic, reflectau FRUMUSETEA LUI DUMNEZEU! De ce ne este frica de aceasta frumusete? Daca vrem sa fim lumina, atunci sa fim! Cred ar trebui introdus un curs de arta crestina pentru slujitorii din Biserici, e imperios necesar. Apoi metoda copy-paste, se iau, ca sa nu spun fura, opere de pe internet, crezand ca se face o lucrare pentru Domnul! Oare Domnul nu ne cere sa avem in gura O CANTARE NOUA! Cei care ar putea aduce ceva orginal sunt marginalizati, nu sunt intelesi de pastori, etc. Pacat, la nivel de cult sunt oameni care au DOCTORATUL!

  2. de ce datele astea care ne fac cinste nu sunt promovate in mass media? De ce la tv nu se spune de promovabilitatea la liceele baptiste din Romania?
    Va rog luati masuri…………..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.