0

Cinci organizații noi au devenit membre BWA

BWA primește cinci noi organizații membre

BWA-logoCinci organizații au fost acceptate ca membre în cadrul Alianței Mondiale Baptiste de către Consiliul General cu ocazia întâlnirii sale din Ocho Rios, Jamaica.

Două grupuri din Haiti au fost primite în comunitate. Grupul Baptist Mission of South Haiti a fost format în 1936 și are 50.000 membri în 488 de biserici. Grupul Connection of Haitian Baptist Churches for Integral Mission adună 15.000 membri în 58 de biserici și a fost înființat în 2004. Ambele grupuri s-au alăturat Convenției Baptiste din Haiti și Misiunii Baptiste din Haiti ca membre ale Alianței Baptiste în națiunea din regiunea Mării Caraibilor.

Un alt aplicant din regiunea Mării Caraibilor, Turks and Caicos Islands Baptist Union este o asociație de 500 de membri din 13 biserici și a fost înființată în 1830.

Baptist Church of Congo a fost formată în 1996 și are 2850 membri în 26 de biserici în Republica Democratică Congo (DRC). Devine al unsprezecelea membru al BWA din DRC, o țară vastă cu o zonă teritorială mai mare decât Europa de Vest.

Un al treilea grup brazilian a câștigat membralitatea în cadrul Alianței Baptiste, Convention of Independent Baptist Churches. Acesta numără 67.908 membri în 437 biserici, și se alătură Convenției Baptiste din Brazilia și Convenției Baptiste Naționale în cea mai mare țară din America de Sud.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.