0

Rezoluția Federației Europene Baptiste cu privire la căsătorie

EBFlogo2003Consiliul Federației Baptiste Europene
Mondo Migliore, Roma, Italia 22-25 septembrie 2010

Consiliul Federației Baptiste Europene

Se bucură de relația mutuală de dragoste și altruism a lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și de manifestarea acesteia prin viața, moartea și învierea lui Isus Hristos.

Mulțumește lui Dumnezeu pentru pentru crearea omului după chipul Său și dorește să mărturisească învățătura Scripturii cu privire la orice exprimare a sexualității umane.

Îndeamnă credincioșii baptiști să aibă ca model, să prețuiască și să învețe despre căsătorie că ea este cadrul biblic instituit la creație pentru orice relație sexuală dintre un bărbat și o femeie așa cum este exprimat în Geneza 2:24.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.

Mărturisește depravarea relațiilor umane și admite durerea și dificultățile pe care această depravare le produce oamenilor din bisericile noastre și celor din societate.

Afirmă responsabilitatea de a mărturisi Vestea Bună a lui Isus Hristos prin cuvânt și faptătuturor oamenilor indiferent de modul lor de viață sau de convingeri.

Admite nevoia de a încuraja, sprijini și de a se ruga pentru persoanele căsătorite oferind support pastoral și spiritual pentru întărirea comunităților creștine sănătoase și vibrante în relație cu Isus Hristos și între ele.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.