0

Puterea unitatii – conferinta Aliantei evanghelice din Romania

Alianta Evanghelica din Romania va invita la Conferinta Lucratorilor Evanghelici din Romania si Europa de Est, cu tema Puterea Unitatii in Cuvant, care va avea loc in Bucuresti, in zilele de 18-19 iunie 2013. Cu aceasta ocazie se va lansa proiectul Coalitia Evanghelica, ce va promova parteneriate si evenimente intre biserici evanghelice din Romania, Europa de Est si SUA.

Credem din toata inima ca biserica traieste vremuri in care resursele de orice fel pe care Domnul le-a asezat in Trupul Sau trebuie aduse laolalta in unitate pentru a putea face lucrarea lui Dumnezeu cat mai eficient. Conform rugaciunii Domnului Isus din Ioan 17:21, unitatea credinciosilor este unul dintre semnele cele mai importante care ii vor determina pe oameni sa creada in lucrarea Lui mantuitoare.

Scopul acestei conferinte este de a realiza un parteneriat pentru o perioada lunga de timp cu biserici aflate in Coalitia de Biserici Evanghelice din SUA. Acest parteneriat va fi realizat in spiritul temei propuse si dezbatute, respectiv a puterii pe care o castigam prin unitatea in Cuvant.

Incepand cu data conferintei, bisericile incadrate in coalitia din Romania, Europa de Est si SUA vor studia in paralel teme comune din Evanghelia dupa Ioan, cu scopul de a sublinia aspectul important al unitatii noastre bazate pe Cuvantul lui Dumnezeu.

VORBITORI:

1. DR. JACK GRAHAM, Pastor Senior, Prestonwood Baptist Church

Dr. Jack Graham este pastorul Bisericii Baptiste Prestonwood, una dintre cele mai mari si mai dinamice congregatii din Statele Unite ale Americii. Cand dr. Graham a venit la Prestonwood, in 1989, congregatia, care numara la acea vreme 8000 de membri, a raspuns cu mult entuziasm la mesajele sale directe si la stilul de predicare plin de putere. El a adus bisericii provocarea unei lucrari evanghelistice mult mai ample si, in anul 1999, biserica s-a mutat din nordul orasului Dallas intr-o noua locatie de 7500 de locuri, din partea de vest a orasului Plano.

Avand in prezent mai mult de 32.000 de membri, Biserica Prestonwood continua sa creasca, avand sapte servicii de inchinare in fiecare weekend, patru servicii in timpul saptamanii, aproximativ 300 de grupuri de partasie pentru toate varstele si multiple lucrari de evanghelizare si slujire in comunitate, prin care slujesc mii de persoane. In 2006, biserica a construit un al doilea complex, numit Campusul de Nord, intr-o comunitate infloritoare, la 30 de kilometri nord de Plano. In 2011, Biserica Prestonwood s-a intors la origini, incepand slujirea intr-o a treia locatie, Campusul din Dallas, la aproximativ trei kilometri distanta de locatia originala.

Dr. Graham a slujit doua mandate ca Presedinte al Conventiei Baptiste de Sud, cea mai mare denominatie protestanta americana, cu aproximativ 16 milioane de membri.

Este autorul a numeroare carti, printre care You Can Make a Difference, Lessons from the Heart, A Hope and a Future, Life According to Jesus, Are you Fit for Life? si Powering Up. Courageous Parenting este cartea la care este co-autor, impreuna cu sotia lui, pornind de la experienta lor ca parinti.

Predicarea biblica si plina de pasiune a dr. Graham poate fi urmarita la nivel national si mondial prin intermediulPowerPoint Ministries. Prin emisiuni de televiziune si radio, ca si prin predici si jurnale devotionale transmise pe internet, el abordeaza probleme cotidiene relevante pentru societatea contemporana.

Dr. Graham a fost ordinat ca lucrator al Evangheliei in anul 1970, detine un Master of Divinity si un Doctor of Ministry pe tema Biserica si Proclamare, de la Southwestern Baptist Theological Seminary.

El si sotia lui, Deb, locuiesc in orasul Frisco, Texas, au trei copii – Jason (casatorit cu Toby), Kelly (casatorita cu Jason Flores) si Joshua (casatorit cu Kaytie) si trei nepoti – Ian James Graham, Dylan Claire Graham si Levi Loyal Graham.

Subiecte abordate:

  • Dezvoltarea lucrarii de predicare
  • Conducere: cum sa conduci cu integritate si curaj

 

2. G. BRYANT WRIGHT, Pastor Senior Johnson Ferry Baptist Church

Pastorul Bryant a fost chemat sa slujeasca in Biserica Johnson Ferry pe cand lucrarea era doar o misiune a primei Biserici Baptiste din Marietta, alcatuita din 20 de familii, care se intalneau in cabinetul dezafectat al unui medic. Astazi, Biserica Johnson Ferry are aproape 8000 de membri, 7 servicii divine duminica dimineata si o participare de peste 4200 de persoane. Biserica este unica prin faptul ca ofera participantilor un amestec de muzica traditionala si contemporana in toate cele 3 ore de inchinare. Bryant predica pe rand in cele doua sali in care oamenii se aduna pentru inchinare.

Biserica are o puternica orientare catre lucrarea de misiune, in 2012, peste 1900 de persoane mergand in 81 de calatorii misionare pe termen scurt, la nivel national, local si international, in 41 de tari.

Pastorul Bryant este autorul a cinci carti: One Minute of Your Time, Another Minute of Your Time, One Minute of Your Day, Seeds of Turmoil (originile biblice ale conflictului din Orientul MIjlociu), si Right From The Heart.

In 1992, pastorul Bryant a infiintat Right From the Heart Ministries, o lucrare prin care se transmit spoturi cu mesaje spirituale de 30 – 60 de secunde pe posturile laice de radio si televiziune. De asemenea, pune la dispozitie posibilitatea de a descarca predicile sale in format audio si video la adresa http://www.rightfromtheheart.org

Pastorul Bryant este implicat in lucrarea Domnului din anul 1978, are un Master of Divinity de la Southwestern Theological Seminary si titluri doctorale onorifice de la University of South Carolina si SEFOVAN Seminary din Madrid, Spania.

A slujit ca presedinte al Conventiei Baptiste de Sud, cea mai mare denominatie protestanta americana, cu 16 milioane de membri, intre anii 2010 si 2012.

Bryant si sotia lui, Anee, locuiesc in Marietta, Georgia, au trei fii – George (casatorit cu Megan), Andrew (casatorit cu Brooke) si David (casatorit cu Kate) si patru nepoti – McKenna, Brody, Anna Beth si Everett.

Subiecte abordate:

  • Cum sa inchei bine alergarea ca pastor si crestin
  • Cum sa devenim o biserica motivata de Marea Trimitere

 

3. DR. DAVID H. MCKINLEY, Pastor Senior – Invatator Warren Baptist Church

David H. Mckinley este in lucrare de 30 de ani, proclamand Cuvantul, inspirand si incurajand ascultatorii, prin transmiterea adevarurilor fundamentale ale Cuvantului lui Dumnezeu. Are darul de a transforma doctrine biblice complexe in invataturi usor de inteles, transmise in limbajul cotidian al oamenilor, provocandu-i astfel si motivandu-i la schimbare.

Pastorul MacKinley este autorul a doua carti, The Life You Were Born to Give (W Publishing Group, 2007) si The Search for Satisfaction (W Publishing Group, 2006). De asemenea, a contribuit la un manual dedicat pastorilor, numit In Remembrance of Me, autor Dr. Jim Henry (Broadman & Holman Publishers, 1998); cartea devotionala Directions: Daily Devotions for Your Journey (2002), in beneficiul Sheridan House Family Ministries; One Year Devotional Prayer Book II: Living the Life (Thomas Nelson, 2010) and Preacher’s Sourcebook, Volume 2, edited by O.S Hawkins (Thomas Nelson, 2012).

Este pastor senior al Bisericii Warren Baptist, din Augusta, Georgia, din 2008 pana in prezent. A slujit ca pastor-invatator al Bisericii Baptiste Prestonwood, din Plano, Texas (2002-2008), pastor senior al Boca Raton Community Church din Boca Raton, Florida (1998-2002), pastor senior al First Baptist Church Merritt Island, Florida (1992-1998), pastor asociat al Prestonwood Baptist Church din Dallas, Texas (1989-1992) si pastor asociat al First Baptist Church West Palm Beach, Florida (1983-1989).

Pastorul McKinley a obtinut Master of Divinity de la Mid America Baptist Theological Seminary si titlul de Doctor of Ministry de la Talbot School of Theology. A condus grupuri misionare in Africa de Sud, Romania, Panama, Ecuador, Cuba, China, Coreea de Nord, Israel si Grecia.

El si sotia lui, Connie, sunt mandrii bunici ai lui Isabella, Miles si Sawyer, copiii fiului lor, Joseph si ai lui Abigail. Fiica familiei Mckinley, Mary Liz, a absolvit Liberty University in decembrie 2011 si lucreaza in prezent la Walt Disney World, Orlando, Florida. Mary Liz este logodita cu Marcelo Escanuela, avand planificata nunta pentru luna August, 2013.

Subiecte abordate:

  • Stai tare pentru Evanghelie!
  • Fii tare în momentele dificile ale lucrarii!

 

4. JARRETT STEPHENS, Pastor invatator Prestonwood Baptist Church

Jarrett Stephens este originar din Bossier City, Louisianna. A absolvit Ouachita Baptist University, cu titlul de Bachelor of Arts, in Studii Biblice si Psihologie. A obtinut Master of Divinity de la Southwestern Baptist Theological Seminary in 2006 si titlul de Doctor of Ministry de la Liberty Theological Seminary in ianuarie 2012. Jarrett este pastor-invatator al Prestonwood Baptist Church in Plano, Texas. Este casatorit cu Debbie si au patru fiice – Riley, Kelsey, Cameron si Landry.

Subiecte abordate:

  • Organizarea si mobilizarea bisericii locale (grupuri mici)

 

 

 

PROGRAM:

Marti, 18 iunie

  • 7,30 – 9,00 Inscriere pe baza unei contributii: 15 lei pentru documentele conferintei si separat 25 lei pentru masa de pranz din cele 2 zile
  • 9.00 – 13.00 Sesiuni de lucru (cu pauza de cafea si partasie)
  • 13.00 – 14.00 Pauza de masa
  • 14.00 – 17.00 Sesiunile de dupa amiaza (cu pauza de cafea si partasie)

Miercuri, 19 iunie

  • 9.00 – 13.00 Sesiuni de lucru (cu pauza de cafea si partasie)
  • 13.00 – 14.00 Pauza de masa
  • 14.00 – 17.00 Sesiunile de dupa amiaza (cu pauza de cafea si partasie)

Intre orele 19.00 – 20.30 va avea loc un program special de evanghelizare la Sala Palatului.

CONTACT:

Conferinta va avea loc in Aula Centrului Crestin Bucuresti,
str. Rasaritului Nr. 59, Sector 6, Bucuresti.

Telefoane
021.240.78.65
(intre orele 8.00 – 16.00)
0726.287.315

Email: contact@coalitiaevanghelica.ro

Website: http://www.coalitiaevanghelica.ro

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.