0

Despre baptisti, in presa centrala

siglaUBRUn important cotidian central a publicat un reportaj despre cedinciosii baptisti din campusul Regie din Bucuresti. Materialul relateaza despre istoria si proiectele misionare desfasurate de pastorul baptist David Kim.

Biserica Baptista Agape este membra a Comunitatii Baptiste Bucuresti si este autorizata sa functioneze de catre Uniunea Baptista din Romania. In prezent biserica misioneaza in complexul studentesc Regie si in Complexul de la Agronomie. Precizam ca in articolul prezentat de jurnalisti este vorba despre Biserica Crestina Baptista Agape si nu de Biserica Baptista Maranata cum este numita in articolul citat. 

În fiecare seară de joi, în loc să meargă în baruri, vreo 30 de tineri preocupați de tainele Bibliei se întâlnesc să se roage și să-și vadă „frații” și „surorile”. Foști atei sau oameni care au avut nevoie de ajutor în momente de răscruce, spun simplu că asta îi ajută vadă „calea” și să ducă o viață împlinită. Biserica lor este într-o casă modestă, în capătul unei străduțe nemarcate din complexul studențesc Regie, într-o zonă împânzită de restaurante.

Pe plăcuța de la intrare scrie într-o limbă asiatică greu de descifrat: „misiuni studențești internaționale”, iar în loc de icoane, pe pereți stau panouri cu versete și poze din facultăți. Videoproiectorul ține loc de altar, iar de la orgă răsună muzică bisericească. Două tinere fac ultimele aranjamente pentru slujbă: una din ele este inginer, cealaltă- doctorand la Politehnică. Poate și datorită zonei în care este situată Bierica Maranata [sic!], majoritatea enoriașilor sunt fie absolvenți, fie studenți la Universitatea Politehnica, mai rar câte un student la Medicină sau Limbi Străine.

Materialul poate fi citit ad extenso aici:

Povestea coreeanului care EVANGHELIZEAZĂ STUDENȚII din Regie – Reportaj

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.