jubileu2Anul 2012 a fost un an de binecuvantare şi sărbătoare pentru Biserica Baptistă din Dej. Cu binecuvântarea Domnului s-a sărbătorit un secol de la înfiinţarea Bisericii Baptiste, un secol de har si îndurări revărsate peste biserica și oraşul nostru de catre Dumnezeul cel Atotputernic.

,,De nu ar fi Domnul de partea noastră…” (Psalmul 124), nu ajungeam această sarbatoare măreaţă şi să ne bucurăm împreună de binecuvântările Sale.

Biserica Baptistă din Dej a luat fiinţă în anul 1912 când un grup de fraţi s-au organizat pentru a forma primul nucleu de credincioși. Din anul 1912 până in anul 1928 creştinii de atunci se adunau pentru rugaciune la diverse familii care îşi puneau casa la dispoziţia Domnului. În anul 1928 a fost cumpărată o casa pe strada Hasdeu unde a fost construită cladirea bisericii. Pe parcursul anilor au fost şi momente de încercare pentru comunitatea baptistă din Dej,putând fi menționat aici cel din data de 21 noiembrie 1970, când autorităţile politice de la aceea vreme au dărâmat cladirea locașului de închinare. Cu ajutorul lui Dumnezeu comunitatea baptistă a reuşit sa treaca peste aceea perioadă, iar la data de 8 septembrie 1974 au inaugurat noua cladire a bisericii. La momentul actual în Dej sunt două biserici baptiste, Biserica Creştină Baptistă Nr.1, Emanuel, cu un număr de 170 de membri şi Biserica Creştină Baptistă Nr.2,Speranţa, cu 120 de membri.

Pe parcursul celor 100 de ani de existenţă ai Bisericii Baptiste din Dej, Dumnezeu a fost alături de copiii Lui oferindu-le binecuvântari, credinţă si putere de a vesti Evanghelia Sa. Pe mai departe ne rugăm ca mâna bună a Dumnezeului nostru să fie asupra noastră şi becuvântările Lui să nu înceteze.

Sărbătoarirea celor 100 de ani a avut loc în data de 9 septembrie 2012, când fraţi din Dej, zoana Dejului, din țară și de peste hotare s-au adunat la sărbătoare pentru a glorifica şi mulţumi lui Dumnzeu pentru un secol de har. La eveniment au participat mai multe oficialități printre care și primarul municipiului Dej. De asemenea, cu ocazia Jubileului au fost citite și mesaje transmise din partea mai multor frați slujitori care, actualmente, sunt plecați în străinătate și. Mesaje din partea Domnului au fost aduse de către mai mulți frați păstori din biserici baptiste și penticostale din zonă cât și de unii din frații păstori care au slujit biserica din Dej de-a lungul vremii și au fost prezenți la întâlnire: Ionel Mînzat, Florin Dandu și Costel Ghioancă. La sărbătoare au mai participat și au slujit cu Evanghelia, fratele Ionel Tuțac, secretarul general al Uniunii Bisericilor Baptiste din România, fratele Vasile Tămaș, președintele Comunității de Cluj și fratele Mihai Hușanu, păstor în Cluj-Napoca. Sărbătoarea a fost împodobită atât cu sljuirea tinerilor cât și cu cea a corului și orchestrei bisericii.

Îi dăm glorie lui Dumnezeu pentru tot harul de care ne-a făcut parte!

Au consemnat, Costel Ghioancă și Andrei Giorgiu

Topics #celebrare #centenar #Costel Ghioancă #dej #Florin Dandu #Ionel Mînzat #ionel tutac #sarbatoare #Vasile Tamas