0

150 de biserici in 10 ani

Cu ocazia ședinței Consiliului Federației Europene Baptiste din Elstal, Germania, Daniel Trusiewicz, coordonatorul programul

ui de plantare de biserici al EBF – IMP (Indigenous Mission Partnership), a anunțat înființarea a 150 de biserici noi în curs de 10 ani. Acest program sprijină plantatori indigeni de biserici timp de cinci ani, interval de timp în care ajutorul financiar scade la fiecare șase luni de la perioada de punere în funcțiune. După cum a comunicat Trusiewicz, în prezent există 60 de plantatori de biserici în 25 de țări, aceștia având în grijă 2500 de membri noi.

Lucrarea aceasta a fost onorată de EBF cu ocazia împlinirii a zece ani de existență, iar Trusiewicz a fost confirmat pentru încă cinci ani în slujba sa de coordonator. Trusiewicz a comunicat celor prezenți că la început acest proiect a fost din plin subvenționat de Uniunile Baptiste din Statele Unite, dar în ultimii ani din ce în ce mai multe Uniuni Baptiste din Europa au contribuit la finanțare, ca urmare contribuția Statelor Unite a scăzut de la procentul de 60% la 20% din bugetul anual. Un plantator de biserici din Olanda s-a alăturat recent proiectului, dar nu dorește nici un fel de sprijin financiar. „Pentru el este doar o chestiune de apartenență la rețeaua aceasta și de găsire a unor susținători în rugăciune”, a spus Trusiewicz.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.