1

Pastorul iranian Nadarkhani a fost eliberat

Pastorul iranian Youcef Nadarkhani a fost achitat după mai bine de 1000 de zile de detenție. Pastorul a fost închis sub acuzația de apostazie, fapt care a atras atenția comunității internaționale și care a generat o întreagă mișcare de protest la adresa regimului iranian. Pedeapsa pentru apostazie în Iran este moartea și a fost acuzația principală adusă pastorului Nadarkhani pentru simplul fapt că este creștin.

Christian Solidarity Worldwide (CSW) a raportat faptul că sâmbătă, 8 septembrie, Nadarkhani a fost eliberat după ce a fost reținut din 2009. Deși acuzația de apostazie a fost înlăturată, pastorul a fost găsit vinovat de evanghelizarea musulmanilor, motiv pentru care a primit o pedeapsă cu executare de trei ani. Datorită faptului că Yousuf Nadarkhani a petrecut deja acești trei ani în închisoare, el a fost eliberat.

Apostazia, acuzația adusă inițial, presupune părăsirea religiei islamice și îmbrățișarea unei alte religii, în cazul de față creștinismul. Cu toate acestea, Nadarkhani a declarat atunci când a avut ocazia că nu a fost niciodată musulman.

Imaginea cu Nadarkhani în libertate alături de familia sa, a făcut deja înconjorul lumii și a fost făcută publică de  Jordan Sekulow, directorul executiv al American Center for Law and Justice (ACLJ), care a urmărit îndeaproape cazul. Alături de ACLJ, a semnalat evenimentul și Departamentul de Stat al Guvernului american prin intermediul purtătorului de cuvânt Victoria Nuland: „Acest lucru vine după ce aproape trei ani de hărțuire în care el a fost pus în fața pedepsei cu moartea în urma acuzațiilor de apostazie, fapt care este în contradicție cu obligațiile asumate de Iran de respectare a drepturilor omului.”

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.