0

Un pastor iranian a ajuns la cea de-a 1000-a zi de detenție

Pastorul iranian Youcef Nadarkhani a fost arestat în octombrie 2009 în timp ce își înregistra biserica în Rasht, Iran. Deși inițial a fost arestat pe motiv că a protestat împotriva predării religiei islamice copiiilor săi, ulterior a fost acuzat de apostazie presupunând că a părăsit islamul fiind apoi condamnat la moarte.

La data de 8 iulie pastorul a marcat cea de-a 1000-a zi de detenție, fapt care susținătorii pastorului speră să îl ajute să își mențină cauza în fața comunității internaționale.

De asemenea, Departamentul de Stat al Statelor Unite a marcat cele 1000 de zile de detenție printr-o declarație.

”Pastorul Nadarkhani încă întâmpină pericolul execuției pentru simplul motiv că își urmează credința, și dorim să reluăm apelul nostru către autoritățile iraniene de a-l elibera imediat” a afirmat Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. ”Din păcate, pastorul Nadarkhani nu este singur în suferința lui. Regimul iranian continuă să nege și să abuzeze drepturile cetățenilor săi, în special a numeroaselor lor minorități etnice și religioase,” a  mai consemnat purtătorul de cuvânt.

Jordan Sekulow,  directorul executiv al American Center for Law & Justice a afirmat că deși știe că următorul termen de judecată va fi pe data de 8 septembrie nu cunoaște „scopul înfățișării sau verosimilitatea acuzațiilor.” Susținătorii lui Nadarkhani au spus că Iranul poate aduce acuzații false, știind că o executare pentru o presupusă apostazie ar duce la un protest internațional.

Dorim să risipim orice zvonuri potrivit cărora acuzația lui actuală de apostazie, pentru care a fost condamnat la moarte, a fost înlăturată,” a scris Sekulow. ”Până ce regimul va exonera și va elibera în mod necondiționat pe pastorul Youcef, acuzația de apostazie rămâne.”

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.