0

Colecta nationala de misiune

Puteti descărca materialul în format Power Point accesând acest link:

Colecta Nationala de Misiune, Rusalii 2012

Puteti descărca scrisoarea în format .Pdf accesând acest link: 

Scrisoare colecta nationala de misiune, 2012

 

OTNIEL BUNACIU:

Iubiţi fraţi în Domnul Isus Hristos,

Fie ca sărbătoarea coborârii Duhului Sfânt să ne aducă o experimentare proaspătă și profundă a puterii lucrării lui Dumnezeu în viața bisericilor noastre. După cum știți, sunt deja patru ani de când Consiliul Uniunii a decis organizarea unei colecte de misiune cu ocazia acestei sărbători care să sprijine lucrarea misionară a Uniunii.

Lăudăm pe Dumnezeu pentru activitatea Departamentului de Misiune care, de-a lungul anilor, a dezvoltat lucrarea de slujire misionară și suntem martori ai unor realizări care reprezintă efortul colectiv al bisericilor din Uniune. Prin resursele acestui departament bisericile din România participă la susținerea unei familii de misionari în Asia Centrală, organizează Conferința bisericilor baptiste române din diaspora, încurajează și facilitează misiunea în țările limitrofe, coordonează conferințe regionale și intermediază susținerea reciprocă a bisericilor din Uniune.

Anul acesta ne rugăm ca Dumnezeu să inspire și să binecuvânteze bisericile din Uniunea noastră pentru o implicare și mai mare în misiune. Astfel vă rugăm să susțineți în rugăciune programele de misiune ale Uniunii, să participați cu generozitate la colecta de misiune și să încurajați voluntariatul membrilor bisericilor în activități misionare. Pentru a prezenta bisericii viziunea și activitatea Departamentului de misiune, atașez acestui mesaj un material din partea fratelui Alex Vlașin, Coordonatorul Departamentului de misiune. O prezentare în PowerPoint poate fi găsită pe site-ul Uniunii.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze în mod permanent bisericile din Uniune cu prezența și călăuzirea Duhului Sfânt pentru ca tot ceea ce facem să fie spre lărgirea Împărăției Sale.

Otniel Ioan Bunaciu 

Preşedinte Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

ALEX VLAȘIN:

 

Stimați lucrători în slujba Domnul Isus Hristos,

 

Mulțumim lui Dumnezeu  că în fiecare an Bisericile Creștine Baptiste din România  au răspuns solicitării de susțienere a slujirii ce a decurs din viziunea Uniunii cu privire la misiune și care constă intr-o strategie comună derulată prin Departamentului de Misiune ce are în vedere misiunea locală,  misiunea din tările limitrofe și lucrarea din Diaspora dar și  misiunea internaţională.

În urma acestei  slujiri au beneficiat  în primul rând biserici din țară  prin proiectul „Campania de Citire a Bibliei” unde au fost implicare peste 110 biserici din mai bine de 50 de localiltăți și care s-au distrubuit aproape 50.000 de biblii. În același timp, conferințele regionale de misuine dar și proiectul de susținere reciprocă („Români pentru Români”) sperăm să-și aducă contribuțiile așteptate. Mai apoi, au fost slujite biserici din Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria și Turcia, unde au contribuit si românii baptiști din diaspora. La rândul lor, aceștia din urmă, au beneficiat din nou de oportunitatea participării la conferința baptiștilor români din diaspora europeană ce a avut loc in Madrid, Spania. Mai mult, implicarea Departamentului de Misiune a continuat pentru al patrulea an  spijinirea lucrării de plantare de bisericii ce are loc în Asia Centrală, unde o familie de misionari este susținută de credincioșii baptiștii români. Toate aceste activităţi sunt susţinute financiar de către bisericile baptiste române, fără nici un sprijin extern.

Anul acesta  ne propunem ca sa promovăm cu mai multă insistență proiectul „Români pentru Români,” în așa fel încât tot mai mulți români să fie ajutați de către conaționalii lor. Mai mult, ne dorim ca spirjinul financiar pe care-l vom primi de la  dvs., sa-l folosm și pentru încurajarea inițiativelor de implicare a bisericilor baptiste din România în țările învecinate cum ar fi: Ucraina, Moldova, Bulgaria și Turcia. Bineințeles că vom continua implicarea începută pentru plantare de biserici în Asia Centrală, unde vedem progres materializat în primele roade a celor care și-au predat viața în mâna Mântuitorului nostru. Slava Lui. Pe lângă toate acestea, și în funcție de fondurile pe care le vom colecta, dorim să continuăm seria de conferințe regionale, dedicate special misiunii pe care o face biserica baptiste din România.

Mulţumim Domnului pentru osteneala  și dragostea  dumneavoastră manifestată prin dărnicia oferiță cu ocazia colectei naționale pentru misiune  ce are loc și anul acesta în ziua Cinzecimii. Ne propune ca în 2012 să ajungem iarăși la un buget de 50.000 Ron și vă asigurăm că toate fondurile primite la Departamentul de Misiune vor fi folosite doar în scopul propus. De aceea va încurajăm sa trimiteți fondurile astfel colectate în contul prezentat în antet, cu specificația: pentru misiune.

Același cont se află și în prezentarea PowerPoint pe care o puteți procura de pe site-ul UBR (http://uniuneabaptista.ro/misiune/colecta-de-misiune/) și pe care  o puteți folosi în biserică dvs., în acest scop.

Vă mulțumim și așteptăm să ne scrieți dacă aveți întrebări sau nevoie de ajutor în organizarea de colectei naționale sau altor evenimente pe teme de misiune.

 

Slujim împreună,

Alexandru Vlașin

Coordonator Departament de Misiune,

Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din România

www.uniuneabaptista.romisiunebaptista@gmail.com

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.