0

Lansare de carte cu poezie crestina

Marți, 24 aprilie 2012 la sediul Comunității Baptiste Caraș-Severin(Biserica Creștină Baptistă „Speranța” Reșița) a avut loc lansarea volumului de poezie creștină „Barca de salvare” al elevei Rebeca Copocean din clasa a IX-a de la Liceul Teologic Baptist Reșița, fiica fratelui pastor Ovidiu Copocean.

În prezenta a  peste 300 de persoane, tânăra poetă a prezentat modul în care a scris prima poezie:

„Anul trecut pe data de 12.12.2011, bunicul meu a trecut la cele veșnice. Nu am ştiut ce înseamnă să pierzi pe cineva drag din familie până în acel moment, şi am rămas marcată profund de această pierdere. Până atunci nu am ştiut ce înseamnă să fii trist, să treci prin suferinţe şi într-o seară când mă aflam în vacanţa de iarnă, singură într-o cameră cu gândul la bunicul meu, am scris prima poezie pe care am intitulat-o ,,Bunicul meu’’.

Au participat la eveniment: d-ra prof. Stan Manuela, Inspector de specialitate; d-nul prof. Todea Cornel, Inspector de Specialitate; d-nul prof. Manda Gheorghe, Inspector de Specialitate; d-nul prof. Deaconu Tudor, director Casa Corpului Didactic Caraș Severin; d-nul prof. Boboescu Cornel, metodist ISJ.

Au fost prezenți 40 de pastori baptiști din județ, fratele Daniel Bărnuț, pastor la Biserica Baptistă nr.1 Reșița și fratele pastor Mihai Mihuț, președintele Comunității Baptiste Caraș Severin au adresat câte un mesaj celor prezenți. De remarcat este aprecierea poetului Octavian Doclin Chisăliță la adresa autoarei care consideră că „poeta are o uimitoare cunoaștere și înțelegere a Bibliei, cât și o bună stăpânire a prozodiei”. Corul Liceului Baptist dirijat de prof. Todea Cornel și prof. Samuel Constantin a avut o participare deosebită la reușita evenimentului.

 

Director-Liceul Teologic Baptist Reșița

prof. Szucs Alexandru

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.