0

Samson Chowdbury, unul din cei mai cunoscuti baptisti din Bangladesh, a plecat in vesnicie

Samson Chowdbury, fost vicepresedinte al Alinatei Mondiale Baptiste in perioada 1980-1985, a murit intr-un spital din Singapore la varsta de 86 ani.

Chowdbury a fost unul din cei mai renumiti oameni de afaceri si industriasi, compania sa Square Group, fondata in anul 1950, avand 28.000 de angajati in diferite domenii: textile, cosmetice, media, agricultura, sanatate, tehnologia informatiei.

Chowdbury a fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie si a slujit in bordul diferitor companii din aceasta tara.
A primit numeroase distinctii din partea autoritatilor din Bangladesh, dar si din partea altor state. Pentru multi oameni de afaceri si politicieni Samson Chowdbury a fost un exemplu de onestitate in afaceri.

A slujit nu doar ca vicepresedinte al Aliantei Mondiale Baptiste, dar si ca presedinte al baptistilor din Bangladesh si secretar general, timp de 14 ani (1956-1969). A fost de asemenea, presedinte al Consiliului National al Bisericilor si al Aliantei Evanghelice.

Primul ministru, Sheik Hasina, a declarat ca:” Samson Chowdbury a avut o imensa contributie la dezvoltarea diferitelor sectoare de afaceri  si a fost recunoscut pentru principiile lui solide in domeniul credintei”.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.