0

Mesajul de anul nou al Aliantei Mondiale Baptiste

Cei ai in minte atunci cand un an nou se apropie?

Este foarte usor pentru noi sa trecem cu vederea modalitatile minunate in care Dumnezeu lucreaza in lumea noastra contemporana. Cu toate acestea lumea abunda de istorii extraordinare despre oameni care pot fi pot fi ucenici credinciosi, lipsiti de egoism in ciuda obstacolelor cu care se confrunta. Aceste istorii ofera o bogata sursa de inspiratie pentru oricine doreste sa paseasca in noul an cu incredere in providenta Atot-prezentului Dumnezeu.

Este deplin posibil pentru noi sa fim imbogatiti de istoriile disponibile referitoare la harul si puterea lui Dumnezeu  din viata oamenilor care traiesc in lumea aceasta. Unul din pericolele care ne pandesc insa este acela de a primi noi creditul pentru lucrarea transformatoare care este facuta, de fapt, de Dumnezeu. Incercam sa legam istoriile pozitive pe care le auzim de initiativele pe care noi si bisericile noastre le au si ajungem sa privim la faptele si lucrarile marete ale lui Dumnezeu ca fiind rezultatul credinciosiei noastre in ceea ce priveste misiunea incredintata. Daca ne-am multumi sa ascultam doar istorisirile maretelor fapte ale lui Dumnezeu si ne-am rezuma sa I le atribuim, imaginati-va ce efect salutar ar avea aceste povestiri asupra noastra!

Cand suntem apti sa discernem interventia plina de har a lui Dumnezeu in vietile copiilor Sai si in viata comunitatii, dar si dincolo de ea, nu ni se poate intampla decat ceva bun. Putem incepe noul an avand o imagine corecta in minte. O imagine plina de ganduri bune si inaltatoare, neinfestata de tulburatoare angoase.

Pe masura ce anul nou se apropie, am putea decide sa fim mai sensibili la semnele grijii providentiale a lui Dumnezeu. Apoi, naratiunile pline de speranta din viata noastra ne vor stimula sa avem credinta in Dumnezeul care ne poate sustine in toate vicisitudinile vietii.

Fie ca anul 2012 sa fie pentru noi toti plin de o neegalata speranta in credinciosia neschimbatorului Dumnezeu!

Neville Callam

Secretar General

Baptist World Alliance  


Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.